28.8 °C, 1.8 m/s, 51.4 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītība24 Amatu vidusskolas audzēkņi apguvuši franču virtuvi
24 Amatu vidusskolas audzēkņi apguvuši franču virtuvi
24/05/2010

«Tas nav tikai «pliks» papīrs vien, jo esmu daudz iemācījusies, uzzinājusi, turklāt tagad vēl man tiek dota iespēja nedēļu doties uz Franciju praksē. Kolosāli! Ceru, ka šis sertifikāts man sniegs arī priekšrocības, meklējot darbu, lai gan, protams, galvenais jau ir tas, ko tu proti,» teic Jelgavas Amatu vidusskolas maizes un miltu konditorejas izstrādājumu specialitātes 2. kursa audzēkne Sanita Kunkulberga.

Ritma Gaidamoviča

«Tas nav tikai «pliks» papīrs vien, jo esmu daudz
iemācījusies, uzzinājusi, turklāt tagad vēl man tiek dota iespēja
nedēļu doties uz Franciju praksē. Kolosāli! Ceru, ka šis
sertifikāts man sniegs arī priekšrocības, meklējot darbu, lai gan,
protams, galvenais jau ir tas, ko tu proti,» teic Jelgavas Amatu
vidusskolas maizes un miltu konditorejas izstrādājumu specialitātes
2. kursa audzēkne Sanita Kunkulberga.

Viņa un vēl 23 Jelgavas Amatu vidusskolas maizes un miltu
konditorejas izstrādājumu un pavāru specialitātes 2. kursa audzēkņi
šodien saņēmuši sertifikātus, kas apliecina, ka šie audzēkņi
noklausījušies vieslektora Francijas uzņēmēja Bruno Šaperona
lekcijas un piedalījušies praktiskajās nodarbībās. Sertifikātu par
šī kursa apguvi divu gadu garumā saņēma 14 pavāru specialitātes un
desmit konditoru studenti. Uzrunātie studenti galvenokārt izsaka
cerību, ka tieši šis dokuments viņiem dos priekšroku, konkurējot ar
citiem šīs specialitātes pārstāvjiem. Lielākais ieguvums pašiem
esot apgūtās lietas, franču gardumi, ar kuriem nu pa retam tiek
iepriecināti arī mājinieki. «Paldies, ka jūs pie manis mācījāties,
es tiešām centos jums iemācīt to labāko. Vēlos teikt, ka jūsu skola
tagad kļuvusi par Eiropas skolu. Šeit notiek audzēkņu apmaiņa.
Amatu vidusskolas studenti dodas uz Franciju, bet francūži jau
nākammēnes brauks pie mums. Paldies Andrim Rāviņam, Guntai Auzai un
maniem kolēģiem Amatu vidusskolā, kuri man uzticējās,» tā
B.Šaperons.

Izsniedzot sertifikātus, B.Šaperons nosaucis arī divas labākās
kursa audzēknes. No pavāriem tā ir Alīna Vaļejeva, bet no maizes un
miltu konditorejas specialitātes par labāko kursa audzēkni atzīta
Elīna Krieviņa. Meitenes atzīst, ka šāds tituls bijis negaidīts.
«Protams, ir ļoti patīkami, ka mans darbs un atdeve ir novērtēta,»
tā Alīna, kura pērn novembrī nedēļu pavadījusi praksē Francijā un
teic, ka labprāt vēlētos tur atgriezties un strādāt.

Sveiks audzēkņus un teikt paldies B.Šaperonam bija ieradies arī
Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, vēlot veiksmi un
izdošanos arī turpmāk.

Šajā reizē nosaukti arī tie astoņi skolēni, kuri nākamgad martā
nedēļu pavadīs praksē sadraudzības skolā Francijā, Santosa Dimona
licejā. Uz Franciju brauks konditori Elīna Antonova, Solvita
Behmane, Sanita Kunkulberga un Margarita Turonoka, bet no pavāriem
– Sergejs Aļbiņecs, Aļona Aļeksejeva, Dzintra Glagaua un Marita
Gruģe. Bet jau 15. jūnijā Jelgavā ieradīsies divi studenti no
Francijas, kuri strādās praksi restorānā «Silva». Studenti šeit būs
veselu mēnesi.

Jāpiebilst, ka vakar Amatu vidusskolas audzēkņi ēšanai nodevuši
lielo rožu kūku Rundāles pilī. Meiteņu darbs augstu novērtēts un
vienai no kūkas autorēm pat piedāvāts savas prasmes pierādīt
prezidenta virtuvē.

Foto: Ivars Veiliņš