Līdz 6. maijam Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas lasītavā aplūkojama Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā izstāde «Grāmatas par sieru». Izstāde aptver pēdējo 10 gadu laikā izdotās grāmatas un žurnālu rakstus latviešu, krievu un angļu valodās, sniedzot ieskatu siera attīstības vēsturē un izplatības ģeogrāfijā.
Lāsma Zemene
«Grāmatas iepazīstina ar tehnoloģiskajiem procesiem piena pārstrādē, sieru iedalījumu, un tā ražotājiem, iemāca atrast savu sieru, pazīt, glabāt un piedāvā dažādas receptes sieru un tā ēdienu pagatavošanai,» informē Dzintra Punga, Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece.
Ekspozīcija piedāvā ne tikai «Latvijas laika» izdevumus, bet arī neseno vēsturi – padomju laika grāmatas un, protams, mūsdienu izdevumus.
Līdzās tradicionālajām zināšanām un prasmēm izstāde palīdz iegūt jaunus priekšstatus par citu tautu tradīcijām un virtuvi, ko piedāvā itāļu, franču, angļu un bulgāru gardēži.