1.6 °C, 1 m/s, 95.5 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaAtver konditoreju, lai nebūtu jāatlaiž darbinieki
Atver konditoreju, lai nebūtu jāatlaiž darbinieki
21/01/2010

Šonedēļ durvis vēra jau otrais SIA «Larus L» veikaliņš «Saldumbode». Uzņēmuma komercdirektore Olga Jefimova skaidro, ka šāds solis sperts, lai nebūtu jāatlaiž darbinieki – līdz ar konditorejas atvēršanu uzņēmums cer palielināt produkcijas noietu un ražošanas apjomus.

Ilze Knusle-Jankevica

 

Šonedēļ durvis vēra jau otrais SIA
«Larus L» veikaliņš «Saldumbode». Uzņēmuma komercdirektore Olga
Jefimova skaidro, ka šāds solis sperts, lai nebūtu jāatlaiž
darbinieki – līdz ar konditorejas atvēršanu uzņēmums cer palielināt
produkcijas noietu un ražošanas apjomus.

 
Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka pagājušajā rudenī
uzņēmums atvēra pilsētā kiosku, kurā tirgo savu produkciju. Nu
Mātera ielā atvērta arī konditoreja, kurā bez uzņēmumā ceptajām
smalkmaizītēm un kūkām var iegādāties arī dažādus mīklu veidus,
toršu dekorus un putukrējumu, bet uz vietas – pamieloties ar
«Druvas» saldējumu un iemalkot kafiju vai tēju.
Lēmums paplašināt savu tirdzniecību pamatots ar to, ka sadarbība ar
lielveikaliem zaudējusi produktivitāti. «Pirmkārt, daudziem
lielveikaliem tagad ir pašiem savi konditorejas cehi – viņi daudz
ko cep uz vietas un ar mazajiem ražotājiem, kādi esam arī mēs,
sadarbojas nelabprāt. Otrkārt, lielveikali par produkciju
norēķinājās 30 dienu laikā, tāpēc iznāk, ka paši sevi kreditējām –
tas mums ne tikai nav izdevīgi, bet apgrūtina visu uzņēmuma darbu,»
stāsta komercdirektore. Tāpēc arī pērn rudenī nolemts atvērt
tirdzniecības vietu, lai produkciju pircējiem piedāvātu pa
tiešo.
O.Jefimova norāda, ka līdz šim «Larus L» bija izdevies saglabāt
visus darbiniekus, kaut gan nācies noteikt saīsināto darba laiku.
Jāpiebilst, ka uzņēmumā strādā ap 45 darbinieki.
Lai gan «Larus L» apgrozījums 2009. gadā krities un uzņēmumam ir
kredītsaistības, gadu uzņēmums noslēdzis «pa nullēm».
Komercdirektore piebilst, ka arī šogad mērķis ir noturēties virs
ūdens.
Foto: JV