No starptautiskās pārtikas izstādes «Riga Food 2009» konkursa «Latvijas labākais konditors 2009» atgriezušies Amatu vidusskolas audzēkņi. Dace Grēniņa starp Latvijas labākajiem meistariem dala 4., 5. vietu – viņai Pateicības raksts. Savukārt skolas absolvente Alīna Konovālova, kura tikai jūnijā saņēma diplomu konditores profesijā, ieguvusi 3. vietu.
Ritma Gaidamoviča
Maizes un miltu konditorijas izstrādājumu pasniedzēja Gunta Briede par savu audzēkņu veikumu ir gandarīta. «Jau pirms braukšanas minēju, ka neceram uz ļoti augstām vietām, bet vēlos, lai tiktu pamanīti jaunie speciālisti. Konkurence bija liela, dažiem meistariem bija pat 14 gadu darba pieredze, viņi jau iepriekš piedalījušies neskaitāmos konkursos. Pateicības raksts Dacei ir labs rezultāts, gribējās gan, lai viņa būtu mazliet drošāka un pārliecinātāka par sevi, bet strādāja teicami,» teic pasniedzēja.
«Lielāks pārsteigums mums bija tas, ka konkursā pie blakus galdiņa strādāja mana bijusī audzēkne, kura tikai jūnijā saņēma diplomu mūsu skolā. Alīna pēc konkursa atzīta par trešo labāko konditori Latvijā. Viņa izcili strādāja ar cukura karameli. Liels pluss viņai noteikti ir tas, ka meitene ir neliela aktrise un spēj labi justies arī plašā publikā. Man ir gandarījums, ka manas audzēknes, kuras, tā teikt, tikko no skolas sola, spēja sacensties ar lieliem meistariem. Konkurence tiešām bija liela, bet rezultātā meitenes aizstāvēja sevi godam,» tā G.Briede.
Jāpiebilst, ka D.Grēniņu žūrija uzteica par uzdrīkstēšanos startēt kopā ar lielajiem meistariem, atzīstot, ka garšīgākās esot bijušās mazās šokolādes banketa kūciņas un plastiskās apdares kūciņas.
Konkursā «Latvijas labākais konditors 2009» 1. vietu ieguva Marika Bērziņa no «Ogres prestiža», bet 2. vieta Evai Vormai no konditorejas «Franču maize».
Foto: no Guntas Briedes arhīva