22.8 °C, 1.4 m/s, 75 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītībaAmatu vidusskolas audzēknei – Pateicības raksts «Riga Food 2009»
Amatu vidusskolas audzēknei – Pateicības raksts «Riga Food 2009»
10/09/2009

No starptautiskās pārtikas izstādes «Riga Food 2009» konkursa «Latvijas labākais konditors 2009» atgriezušies Amatu vidusskolas audzēkņi. Dace Grēniņa starp Latvijas labākajiem meistariem dala 4., 5. vietu – viņai Pateicības raksts. Savukārt skolas absolvente Alīna Konovālova, kura tikai jūnijā saņēma diplomu konditores profesijā, ieguvusi 3. vietu.

Ritma Gaidamoviča

No starptautiskās pārtikas
izstādes «Riga Food 2009» konkursa «Latvijas labākais konditors
2009» atgriezušies Amatu vidusskolas audzēkņi. Dace Grēniņa starp
Latvijas labākajiem meistariem dala 4., 5. vietu – viņai Pateicības
raksts. Savukārt skolas absolvente Alīna Konovālova, kura tikai
jūnijā saņēma diplomu konditores profesijā, ieguvusi 3.
vietu.

 

Maizes un miltu konditorijas
izstrādājumu pasniedzēja Gunta Briede par savu audzēkņu veikumu ir
gandarīta. «Jau pirms braukšanas minēju, ka neceram uz ļoti augstām
vietām, bet vēlos, lai tiktu pamanīti jaunie speciālisti.
Konkurence bija liela, dažiem meistariem bija pat 14 gadu darba
pieredze, viņi jau iepriekš piedalījušies neskaitāmos konkursos.
Pateicības raksts Dacei ir labs rezultāts, gribējās gan, lai viņa
būtu mazliet drošāka un pārliecinātāka par sevi, bet strādāja
teicami,» teic pasniedzēja.

«Lielāks pārsteigums mums bija tas, ka
konkursā pie blakus galdiņa strādāja mana bijusī audzēkne, kura
tikai jūnijā saņēma diplomu mūsu skolā. Alīna pēc konkursa atzīta
par trešo labāko konditori Latvijā. Viņa izcili strādāja ar cukura
karameli. Liels pluss viņai noteikti ir tas, ka meitene ir neliela
aktrise un spēj labi justies arī plašā publikā. Man ir gandarījums,
ka manas audzēknes, kuras, tā teikt, tikko no skolas sola, spēja
sacensties ar lieliem meistariem. Konkurence tiešām bija liela, bet
rezultātā meitenes aizstāvēja sevi godam,» tā G.Briede.

Jāpiebilst, ka D.Grēniņu žūrija uzteica
par uzdrīkstēšanos startēt kopā ar lielajiem meistariem, atzīstot,
ka garšīgākās esot bijušās mazās šokolādes banketa kūciņas un
plastiskās apdares kūciņas. 

Konkursā «Latvijas labākais konditors
2009» 1. vietu ieguva Marika Bērziņa no «Ogres prestiža», bet 2.
vieta Evai Vormai no konditorejas «Franču maize».

Foto: no Guntas Briedes
arhīva