17.5 °C, 1.4 m/s, 96.5 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītība«Riga Food» konditoru un pavāru konkursā piedalīsies arī Amatu vidusskolas audzēkņi
«Riga Food» konditoru un pavāru konkursā piedalīsies arī Amatu vidusskolas audzēkņi
29/07/2009

Lai noskaidrotu Latvijas labāko konditoru un pavāru, 14. Starptautiskajā pārtikas izstādes «Riga Food 2009» ietvaros 9. septembrī notiks «Latvijas konditoru konkurss 2009», bet 11. septembrī – pavāru konkurss, kurā piedalīsies arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi kopā ar pasniedzēju Bruno Šaperonu no Francijas. Jāpiebilst, ka septembra sākumā divi skolas audzēkņi gatavos uzkodas starptautiskās gastronomijas konferences dalībniekiem, ko pasniegs pieņemšanā pie Rīgas domes priekšsēdētāja Melngalvju namā, un vairāki audzēkņi kopā ar B.Šaperonu veidos Rožu kūku Rundāles pils restorānā.

Ritma Gaidamoviča

 

Lai noskaidrotu Latvijas labāko konditoru un pavāru, 14.
Starptautiskajā pārtikas izstādes «Riga Food 2009» ietvaros 9.
septembrī notiks «Latvijas konditoru konkurss 2009», bet 11.
septembrī – pavāru konkurss, kurā piedalīsies arī Jelgavas Amatu
vidusskolas audzēkņi kopā ar pasniedzēju Bruno Šaperonu no
Francijas. Jāpiebilst, ka septembra sākumā divi skolas audzēkņi
gatavos uzkodas starptautiskās gastronomijas konferences
dalībniekiem, ko pasniegs pieņemšanā pie Rīgas domes priekšsēdētāja
Melngalvju namā, un vairāki audzēkņi kopā ar B.Šaperonu veidos Rožu
kūku Rundāles pils restorānā.

Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere atklāj, ka skola jau
pērn vēlējusies piedalīties «Riga Food», taču to neatļāva finanses.
Lai gan arī šajā gadā ir grūta situācija, tomēr nolemts, ka četriem
audzēkņiem ir jāpiedalās. «Esam nosūtījuši pieteikumu, lai četri
mūsu audzēkņi varētu pārstāvēt Amatu vidusskolu konditoru konkursā,
bet drīzumā pieteiksimies arī pavāru konkursam. Šobrīd gan nav
zināmi audzēkņu vārdi, kuri piedalīsies, taču domājam, ka par
konditoriem būs skaidrs pēc Piena, medus un maizes svētkiem, kur
tradicionāli mūsu audzēkņi piedalīsies kopā ar Bruno Šaperonu.
Domājams, ka arī viņš piedalīsies «Riga Food» kopā ar mūsu
audzēkņiem, taču līdz galam to atrunāsim, kad viņš ieradīsies
Latvijā uz svētkiem. Pavāru saraksts būs zināms septembra sākumā,
līdz ar jaunā mācību gada sākumu,» stāsta direktore.

Jāpiebilst gan, ka Amatu vidusskolas audzēkņiem šis nebūs
vienīgais pasākums septembrī. E.Bišere stāsta, ka jau jūnijā
saņemts apstiprinājums – Amatu vidusskola ir viena no tām, kas
izcīnījusi iespēju piedalīties starptautiskajā gastronomijas
jautājumiem veltītajā konferencē un gatavos uzkodas konferences
dalībniekiem pieņemšanā pie Rīgas domes priekšsēdētāja, kas notiks
Melngalvju namā. «Mēs varam būt ļoti lepni, jo šādas profesijas
māca 19 skolas Latvijā, un mēs esam to piecu sarakstā, kas
uzaicinātas, un aizstāvēsim visas Zemgales godu. Zināms, ka te
piedalīsies 3. kursa audzēkņi – Rita Šebova un Valērijs Patraško,
kurš stažējās Francijā un atzīts par labāko praktikantu,» stāsta
E.Bišere. Šeit bez Jelgavas pārstāvjiem piedalīsies arī Ventspils
Profesionālās vidusskolas, Lūznavas Profesionālās vidusskolas,
Jāņmuižas profesionālās vidusskolas un Rīgas Pārtikas ražotāju
vidusskolas audzēkņi. Ēdienu pasākumam jaunieši gatavos Mārtiņa
Rītiņa restorānā «Vincents».

Septembrī daži audzēkņi kopā ar Bruno Šaperonu arī uzaicināti uz
Rundāles pili, kur pils restorānā viņiem būs iespēja gatavot Rožu
kūku.