Lai noskaidrotu Latvijas labāko konditoru un pavāru, 14. Starptautiskajā pārtikas izstādes «Riga Food 2009» ietvaros 9. septembrī notiks «Latvijas konditoru konkurss 2009», bet 11. septembrī – pavāru konkurss, kurā piedalīsies arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi kopā ar pasniedzēju Bruno Šaperonu no Francijas. Jāpiebilst, ka septembra sākumā divi skolas audzēkņi gatavos uzkodas starptautiskās gastronomijas konferences dalībniekiem, ko pasniegs pieņemšanā pie Rīgas domes priekšsēdētāja Melngalvju namā, un vairāki audzēkņi kopā ar B.Šaperonu veidos Rožu kūku Rundāles pils restorānā.
Ritma Gaidamoviča
Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere atklāj, ka skola jau pērn vēlējusies piedalīties «Riga Food», taču to neatļāva finanses. Lai gan arī šajā gadā ir grūta situācija, tomēr nolemts, ka četriem audzēkņiem ir jāpiedalās. «Esam nosūtījuši pieteikumu, lai četri mūsu audzēkņi varētu pārstāvēt Amatu vidusskolu konditoru konkursā, bet drīzumā pieteiksimies arī pavāru konkursam. Šobrīd gan nav zināmi audzēkņu vārdi, kuri piedalīsies, taču domājam, ka par konditoriem būs skaidrs pēc Piena, medus un maizes svētkiem, kur tradicionāli mūsu audzēkņi piedalīsies kopā ar Bruno Šaperonu. Domājams, ka arī viņš piedalīsies «Riga Food» kopā ar mūsu audzēkņiem, taču līdz galam to atrunāsim, kad viņš ieradīsies Latvijā uz svētkiem. Pavāru saraksts būs zināms septembra sākumā, līdz ar jaunā mācību gada sākumu,» stāsta direktore.
Jāpiebilst gan, ka Amatu vidusskolas audzēkņiem šis nebūs vienīgais pasākums septembrī. E.Bišere stāsta, ka jau jūnijā saņemts apstiprinājums – Amatu vidusskola ir viena no tām, kas izcīnījusi iespēju piedalīties starptautiskajā gastronomijas jautājumiem veltītajā konferencē un gatavos uzkodas konferences dalībniekiem pieņemšanā pie Rīgas domes priekšsēdētāja, kas notiks Melngalvju namā. «Mēs varam būt ļoti lepni, jo šādas profesijas māca 19 skolas Latvijā, un mēs esam to piecu sarakstā, kas uzaicinātas, un aizstāvēsim visas Zemgales godu. Zināms, ka te piedalīsies 3. kursa audzēkņi – Rita Šebova un Valērijs Patraško, kurš stažējās Francijā un atzīts par labāko praktikantu,» stāsta E.Bišere. Šeit bez Jelgavas pārstāvjiem piedalīsies arī Ventspils Profesionālās vidusskolas, Lūznavas Profesionālās vidusskolas, Jāņmuižas profesionālās vidusskolas un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas audzēkņi. Ēdienu pasākumam jaunieši gatavos Mārtiņa Rītiņa restorānā «Vincents».
Septembrī daži audzēkņi kopā ar Bruno Šaperonu arī uzaicināti uz Rundāles pili, kur pils restorānā viņiem būs iespēja gatavot Rožu kūku.