21.7 °C, 0.6 m/s, 96.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPrezentēs Jāņa Čakstes bulvāra attīstības ideju priekšlikumus
Prezentēs Jāņa Čakstes bulvāra attīstības ideju priekšlikumus
02/12/2008

Foto: Ivars Veiliņš

Ceturtdien, 4. decembrī, plkst. 14:00 Jelgavas pašvaldībā (Lielajā ielā 11) pieci arhitekti prezentēs Jāņa Čakstes bulvāra attīstības un labiekārtošanas ideju skiču priekšlikumus.

Arhitektu Ulda Liepas, Venta Grietēna, Aijas Ziemeļnieces, Jāņa Kazlovska un Roberta Riekstiņa uzdevums bija izstrādāt attīstības vīzijas Jāņa Čakstes bulvārim posmā no Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sporta nama līdz Driksas tiltam un no tilta līdz tirgus teritorijai Ausekļa ielā.

Attīstības vīzijās bija jāiekļauj priekšlikumi par bulvāra arhitektoniski-telpisko sasaisti ar Raiņa ielu un Uzvaras ielu un priekšlikumi par dzīvojamo iekškvartālu un sabiedriskās apbūves sasaisti ar Jāņa Čakstes bulvāri un Driksas upes krastmalu.
Tāpat arhitektiem darbos bija jāsniedz detalizēti priekšlikumi Jelgavas 3. pamatskolas teritorijas norobežošanai, jāmeklē risinājumi Driksas upes krastmalas labiekārtojumam, veidojot iedzīvotāju atpūtas zonas un pievilcīgu pilsētvidi.

Arhitekti vairākkārt piedalījušies Jelgavas pašvaldības organizētos plenēros un snieguši profesionālu skatījumu uz Jelgavas telpiskās struktūras attīstību, apliecinot savas profesionalitātes atbilstību šādu uzdevumu risināšanā.

Izstrādātie priekšlikumi tiks ņemti vērā plānojot minētās teritorijas labiekārtošanu. Priekšlikumi apskatāmi pievienotajos failos un Lielajā ielā 11 Būvvaldē.

Informācija sagatavota
Sabiedrisko attiecību sektorā