19.4 °C, 1.6 m/s, 93.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVēl trīs biznesa inkubatora uzņēmumi saņem apstiprinājumu projektiem
Vēl trīs biznesa inkubatora uzņēmumi saņem apstiprinājumu projektiem
15/09/2008

Vēl trīs biznesa inkubatora uzņēmumi – SIA „FilmARTery”, SIA „Virsbūve.lv” un SIA „Kavitus” tir saņēmuši atbalstu no Eiropas Savienības atbalsta programmas "Atbalsts ieguldījumiem sīko un mazo komersantu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās". Kopējās projektu izmaksas, par kuru realizēšanu minētie uzņēmumi ir parakstījuši līgumus ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru sastāda LVL 539 464,14, savukārt līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem sastāda LVL 194 735,28.

Investīciju projektu identificēšana un ieviešana, piedāvājot dažāda veida finansējuma piesaistes risinājumus, tai skaitā, izmantojot ES finanšu instrumentus, ir viens no tiem atbalsta pakalpojumiem, ko biznesa inkubatora uzņēmumiem piedāvā pilnsabiedrība „Jelgavas inovāciju centrs”, tādējādi veicinot ideju komercializāciju un uzņēmumu izaugsmi.

Šīs aktivitātes ietvaros biznesa inkubatora uzņēmumiem SIA „FilmARTery”, SIA „Virsbūve.lv” un SIA „Kavitus” tika izstrādāti projektu pieteikumi atbalsta saņemšanai no Eiropas Savienības atbalsta programmas “Atbalsts ieguldījumiem sīko un mazo komersantu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās”. Kopējās projektu izmaksas, par kuru realizēšanu minētie uzņēmumi ir parakstījuši līgumus ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), sastāda LVL 539 464,14 līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem sastāda LVL 194 735,28.

Šīs programmas mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību īpaši atbalstāmajās teritorijās, tādējādi samazinot nelabvēlīgās atšķirības starp reģioniem un teritorijām to ietvaros un sekmējot līdzsvarotu valsts attīstību.

SIA „FilmARTery”- piedāvās pasaulē labi pazīstamu, bet Baltijā pagaidām neesošu pakalpojumu: kino un video attēla datu apstrādi, t.sk. attēla krasu korekciju, attēla digitālu restaurāciju, attīrīšanu no trokšņiem, putekļiem u.c. traucējumiem, kas ir viens no būtiskākajiem posmiem jebkurā kino vai TV filmas, raidījuma, reklāmas ruļļa tapšanā. Šobrīd Latvijas kino un TV producenti visu attēla pārstrādi veic ārpus Latvijas.

SIA „Virsbūve.lv” veiks plaša spektra zemes darbus ar specializētu agregātu, kura priekšrocība ir veicamo darbu efektivitātes un kvalitātes pieaugums. Uzņēmuma sākotnējie piedāvātie pakalpojumi projekta ietvaros būs: stabu ieurbšana, celmu frēzēšana, dziļurbumu veikšana, bluķu šķelšana, zemceļa urbšana.

SIA „Kavitus” mērķis projekta ietvaros ir palielināt enerģētisko neatkarību un palielināt īpatsvaru videi draudzīgās enerģijas izmantošanā. Uzņēmums plāno veidot kompleksu Atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju inovācijas demonstrēšanas parku. Sākotnēji projekta ietvaros plānots iegādāties 8 vertikālā tipa vēja ģeneratorus ar kopējo jaudu 40kW.

Pilnsabiedrība “Jelgavas inovāciju centrs” informē, ka vēl aizvien jauniem uzņēmumiem ir iespēja pretendēt uz vietu biznesa inkubatorā, lai saņemtu valsts un pašvaldības subsidētus uzņēmējdarbības atbalsta pakalpojumus : atbilstoši aprīkotu telpu noma, finansējuma piesaistes pakalpojumi, juridiskie un grāmatvedības pakalpojumi, dizaina un poligrāfijas pakalpojumi, produktu izstrādes un attīstības pakalpojumi un daudzi citi.

Informāciju sagatavoja
Guna Markova
Projektu vadītāja
Pilnsabiedrība „Jelgavas inovāciju centrs”