27 °C, 1.6 m/s, 77.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDāvini gaismu Jelgavas pilij!
Dāvini gaismu Jelgavas pilij!
13/08/2008

Foto: Ivars Veiliņš

Foto: Ivars Veiliņš
izgaismotā Jelgavas pils dienvidu fasāde

Junior Chamber International Latvia, Jelgavas nodaļa sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti organizē akciju ”Dāvini gaismu Jelgavas pilij!”.

Šogad viena no pilsētas pērlēm – Jelgavas pils svin savu 270 gadu jubileju. Par godu šim pasākumam LLU sadarbībā ar Jelgavas domi un VAS Latvenergo organizēja ziedošanas akciju, lai tumšajās vakara stundās izgaismotu skaistās ēkas fasādes. Tika sagatavots pils izgaismošanas tehniskais projekts un uz pils jubilejas svinībām tika izgaismota pils dienvidu fasāde.

Lai arī Jelgavas pils ir Baltijas mēroga kultūrvēsturisks objekts, valsts atbalsta programmas vai ES līdzekļi šādiem mērķiem netiek paredzēti. Diemžēl LLU budžetā pašlaik nav investīcijas pils restaurācijas turpināšanai valstī ieviestā taupības režīma dēļ. 18. novembrī arī mūsu Latvijas valsts svinēs apaļu jubileju – savas pastāvēšanas 90 gadus. Būtu brīnišķīgi īstenot arī pils Lielupes puses fasādes izgaismošanu par godu svētkiem. Šāda gaismas rota būtu ļoti būtisks akcents Jelgavas pils un arī visas pilsētas sejā.

Lai pili izgaismotu un tā priecētu ar savu gaismu un majestātiskumu, mēs uzrunājam Jūs –
sociāli atbildīgus un aktīvus cilvēkus, un aicinām piedalīties Jelgavas pils izgaismošanā, ziedojot naudas līdzekļus:
„Jelgavas Lauksaimniecības universitātes fonds „Jelgavas pils”, reģ. Nr. 40008056854 kontos:

  • Hipotēku banka, kods LHZBLV22, konta Nr. LV42LHZB3000156937002,
  •  AS SEB banka Jelgavas filiāle, kods UNLALV2X008, konts LV68UNLA0050000109722, ar norādi, „pils izgaismošanai”.
  • Latvijas Lauksaimniecības universitāte, reģ. Nr. 90000041898, Valsts Kase, TRELLV22, konts LV13TREL7160030000000., ar norādi „pils izgaismošanai” Ziedojot uz šo kontu, Jūs varat saņemt uzņēmuma ienākumu nodokļa atvieglojumus atbilstoši likumam „Par uzņēmuma ienākumu nodokli”;
  • ziedojumu kastītē, kas atrodas LLU telpās.

Informācija par projekta „Dāvini gaismu Jelgavas pilij!” norises gaitu un aktualitātēm www.llu.lv.

JCI ir Starptautiskā līderu un jauno uzņēmēju asociācija, 

kas apvieno jaunus, profesionālus un uzņēmīgus cilvēkus. Tās misija ir palīdzēt veidoties globālajai sabiedrībai, piedāvājot iespēju jauniem cilvēkiem pilnveidot sevi, attīstīt līdera spējas, sociālo ieinteresētību un atbildību, uzņēmējdarbību un sadarbību ar līdzcilvēkiem. Mēs visi – JCI Latvija Jelgavas nodaļas biedri – esam jelgavnieki, kam rūp mūsu pilsētas skaistums un labklājība. 2005. gadā Jelgavas pilsētā ar mūsu dalību tika veikta Ozolskvēra bērnu rotaļu laukuma izveide, piedalījāmies kā vieni no organizatoriem ziedojumu vākšanā un bērnu laukuma iekārtošanā.

Ar cieņu, JCI Latvija Jelgavas nodaļas biedri:
Anita Rozenberga (SIA A.E.J. Consulting, JCI Latvija Jelgavas nodaļas 2008. gada prezidente, LLU absolvente, tel. 26131615); Laura Saulīte (Hipotēku banka, LLU absolvente, projekta koordinators no JCI Latvija, tel. 29469914); Aigars Rublis (Jelgavas Dome, LLU absolvents); Andris Drēska (SIA Aleja D, LLU absolvents); Edmunds Barkāns (SIA Kanclers plus, LLU absolvents); Jānis Liepiņš (SIA Maestro Ltd, SIA Līcīši Ltd, SIA Interprojekts); Guntis Līcītis (SIA Poliurs); Nauris Karelis (SIA NDD); Sandris Pimucāns (SIA Mantess); Sandis Skudra (SIA AIVISAM)