Jelgavas Amatu vidusskolā no 14. marta viesojas Santos Dumont polivalentās vidusskolas audzēkņi ar mērķi iepazīt Latvijas pavārmākslu un iegūt jaunu pieredzi ēdienu gatavošanā.
Kā portālam www.jelgavasvestnesis.lv stāsta viena no viesēm vidusskolniece Alise Kaha, Latvijas un Francijas ēdienkartēs ir daudz kopīga: «Man bija vēlme iepazīties ar Latvijas pavārmākslu, kura, manuprāt, varētu būt diezgan līdzīga mūsējai. Pagaidām vēl nav izdevies to pārāk daudz iepazīt, jo tikai vakar atbraucām.»
Vakar viesi no Francijas gatavoja bumbierus Nīcas gaumē, bet šodien iepazinās ar latviešiem tik tradicionālajiem ceptajiem kartupeļiem ar šķiņķi. Skolēni Jelgavā uzturēsies līdz piektdienai.
Jāpiebilst, ka šodien savu vizīti Jelgavā noslēgs vidusskolēnu delegācija no Somijas, kas Latvijā ieradušies apmaiņas programmas «Nordplus Junior» ietvaros.
Foto: Ivars Veiliņš