Šonedēļ Jelgavas 6. vidusskolā notika veselīga uztura meistarklases, kuras vadīja restorāna «Ribs & Rock» šefpavārs Juris Latišenoks un uztura speciāliste Lizete Puga. Meistarklasēs piedalījās 3. klases skolēni.
«Atraktīvu speciālistu vadībā skolēni mācījās noteikt, kuros produktos ir visvairāk cukura, darbojās grupās un veidoja gardus lavaša rullīšus, kurus pildīja ar dārzeņiem un augļiem. Ja lavašs ar dārzeņiem un gaļu ir diezgan ierasta lieta mājas ēdienkartē, tad lavašs ar augļiem un ogām skolēniem bija jaunas garšu buķetes izzināšana,» stāsta Jelgavas 6. vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Viktorija Tihonova. Paralēli praktiskajām aktivitātēm speciālisti skolēniem stāstīja par ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, sniedzot padomus, kā ūdens garšu padarīt interesantāku, piemēram, pieliekot seleriju.
6. vidusskola pateicas Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centram, ar kura starpniecību bija organizēts šis pasākums.
Foto: no skolas arhīva