2.6 °C, 7.5 m/s, 89.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāJelgavas ēdināšanas vietās – vasaras piedāvājums gardēžiem
Jelgavas ēdināšanas vietās – vasaras piedāvājums gardēžiem
01/07/2017

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumiem no 1. jūlija līdz 30. septembrim rīko sezonas akciju «Izgaršo vietējo!» – sešās pilsētas ēdināšanas vietās interesenti var nogaršot īpašus ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis.

Vasaras piedāvājuma ēdienu pamatā ir kartupeļi, akcentējot to
vēsturisko nozīmi Jelgavas pilsētā, jo 1656. gadā pirmo reizi
Latvijas teritorijā kartupeļus galdā cēla hercoga Jēkaba galmā.
Kartupeļi sākotnēji audzēti kā košumkrūmi, vēlāk – kā rets gardums,
savukārt mūsdienās tas kļuvis par iecienītu latviešu tradicionālās
virtuves produktu.

«Izgaršo vietējo!» ēdienkartēs interesenti var atrast gan
tradicionālās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām – gaileņu
mērci, mazsālītu lasi, kūpinātu bekonu un zaļumiem vai krējumu –,
gan pildītus kartupeļus ar vistas gaļu un siera cepurīti, kā arī
kartupeļu laiviņas. Tāpat iespējams nobaudīt biezzupas, sacepumus
un salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis, stāsta Jelgavas
reģionālā Tūrisma centra tūrisma speciāliste Samanta Gulbe.

«Izgaršo vietējo» piedāvājumu var nobaudīt ģimenes restorānā
«Hercogs» Krišjāņa Barona ielā 3, krodziņā «Istaba» Jāņa Čakstes
bulvārī 7, restorānā «La Tour de Marie» Akadēmijas ielā 1, bistro
«Silva» Driksas ielā 7/9, pusdienu restorānā «Otto» Lielajā ielā 1,
kā arī ekspresrestorānā «Ņamma» Rūpniecības ielā 77a.

Līdz pat 30. septembrim gardēži aicināti ne tikai nobaudīt
«Izgaršo vietējo» piedāvājumu, bet arī dalīties ar ēdiena
fotogrāfijām sociālajos tīklos instagram.com un facebook.com,
pievienojot mirkļbirku #izgarsovietejo un ēdināšanas uzņēmuma
nosaukumu, kur maltīte baudīta. Akcijas noslēgumā notiks
fotogrāfiju izloze, un astoņi autori iegūs balvas no ēdināšanas
uzņēmumiem.

Foto: no Jelgavas reģionālā Tūrisma centra arhīva