26 °C, 2 m/s, 49.5 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāPagatavo cienastu no Latvijā ražotiem produktiem!
Pagatavo cienastu no Latvijā ražotiem produktiem!
14/08/2017

Biedrība «Siera klubs», «Latvijas Maiznieku biedrība» un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra» aicina pavārmākslas entuziastus piedalīties konkursā «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā», kas 26. augustā, Piena, maizes un medus svētku laikā, notiks Jelgavā. Interesenti pieteikties var līdz 18. augustam.

Konkursa galvenais mērķis ir popularizēt Latvijā ražotos piena
produktus un maizes ēšanas tradīcijas, kā arī izstrādāt jaunas vai
uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes,
kuru sastāvā izmantots Latvijā ražots siers, biezpiens, saldais un
skābais krējums, kā arī citi piena produkti un Latvijā ceptas
maizes, teikts konkursa nolikumā.

Piedalīties konkursā aicināta ikviena fiziska vai juridiska
persona, kura vēlas parādīt savu prasmi gatavot. Konkursa
dalībniekiem uz pasākuma norises vietu Hercoga Jēkaba laukumā
jāierodas ar mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu
svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Pagatavotā cienasta
sastāvā obligāti ir jābūt izmantotam Latvijā ražotam sieram vai
biezpienam un maizei, pārējie produkti – pēc izvēles. Tāpat
konkursa dalībniekiem ir jāsagatavo un jānoformē ēdiena receptūra,
norādot sava meistardarba nosaukumu, un jāprezentē savs ēdiens
klātesošajiem.

Konkursa žūrija vērtēs idejas oriģinalitāti, cienasta
noformējumu, garšu, receptūru, kā arī ēdiena autora prezentāciju.
Tāpat konkursa laikā meistardarbus vērtēs skatītāji, piešķirot
Simpātiju balvu. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā saņems trīs dienu
iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī
naudas balvas.

Pieteikties konkursam interesenti aicināti līdz 18.
augustam
pa e-pastu sieraklubs@inbox.lv.

Foto: no JV arhīva