Ceturtdien, 18. janvārī, pulksten 15 Jelgavas biznesa inkubatorā, Peldu ielā 7, norisināsies pasākums «Īstā telpa», kura laikā zinātnieki un uzņēmēji aktualizēs tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku, vēršot uzmanību uz bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē. Pieteikties bezmaksas pasākumam interesenti aicināti līdz 16. janvārim.
«Ieklausoties inkubatora uzņēmēju vajadzībās, esam aktualizējuši tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku un bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē,» stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Agnese Oļševska, uzsverot, ka mūsdienās uzņēmēji arvien vairāk saskata potenciālu ražošanas atlikumu un blakusproduktu otrreizējai izmantošanai. A.Oļševska skaidro, ka tas, kas vienam ir lieki un nevajadzīgi ražošanas pārpalikumi, citam var kalpot kā izejvielas inovatīvu produktu ražošanai.
Pasākuma laikā interesentiem būs iespēja vairāk uzzināt par aprites ekonomikas pamatprincipiem, kā arī konkurētspējīgu pārtikas produktu radīšanu no ražošanas blakusproduktiem, piemēram, no kartupeļu mizām. Par aktuālo dalībniekiem stāstīs LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes prodekāne Dina Popluga, LLU Pārtikas un tehnoloģijas fakultātes doktorants Igors Šepeļevs, kā arī LIAA tehnoloģiju skaute bioekonomikā Ilze Stokmane.
Tāpat pasākuma gaitā varēs dzirdēt arī dažādus iedvesmas stāstus un aktuālo informāciju par pieejamo valsts atbalstu, kā arī situāciju pārtikas un kosmētikas nozarē aprites ekonomikas kontekstā. Uz diskusiju pasākuma dalībniekus aicinās LIAA tehnoloģiju skauts Māris Jansons, SIA «Zekants» līdzdibinātāja Kristīne Ozoliņa, kā arī Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš un citi.
Uz pasākumu aicināti studenti, zinātnieki, uzņēmēji, ražotāji, kā arī citi interesenti. Reģistrēties bezmaksas pasākumam iespējams līdz 16. janvārim, aizpildot reģistrācijas formu LIAA mājaslapā.
Foto: no JV arhīva