6.3 °C, 3.8 m/s, 70.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas 5. vidusskola konkursā iegūst aprīkojumu fizikas kabineta pilnveidei
Jelgavas 5. vidusskola konkursā iegūst aprīkojumu fizikas kabineta pilnveidei
17/10/2024

Septembrī AS “Latvenergo” sadarbībā ar nodibinājumu “Iespējamā misija” izsludināja konkursu, aicinot Latvijas vispārējās izglītības iestādes pieteikties atbalstam fizikas kabinetu modernizēšanai. Konkursā skolām bija iespēja pretendēt uz aprīkojumu līdz 13 000 eiro vērtībā.

“Lai piedalītos konkursā, bija jāaizpilda pieteikuma anketa, jānorāda vēlamais fizikas kabineta aprīkojums atbilstoši nolikumā noteiktajam budžetam, jāapraksta skolas īstenotais fizikas mācību process, kā arī jāuzrāda pēdējo trīs gadu skolēnu sasniegumi fizikas olimpiādēs un konkursos, kā arī skolotāju profesionālā pieredze,” skaidro skolas direktore Ella Šakurova. Jelgavas 5. vidusskola pieteicās eksperimentu komplektiem laboratorijas darbiem “Mehānika” un “Dinamika”, demonstrējumu komplektam “Elektrostatika”, multimetriem, interaktīvajam ekrānam, portatīvajiem datoriem, uzlādes skapim un skolotāju apmācībām par aprīkojuma izmantošanu.

Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 60 Latvijas skolām, no kurām 20 izglītības iestādes saņems pieprasīto aprīkojumu. Konkursa kopējais finansējums ir 260 000 eiro, un fizikas kabinetu aprīkojums tiks uzstādīts līdz šī gada beigām.

Konkursa rīkotāji uzsver, ka ieguldījums izglītības kvalitātē jau šobrīd ir redzams skolēnu augstajos sasniegumos valsts līmeņa konkursos un olimpiādēs.