10.9 °C, 1 m/s, 67.1 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneJau 20. reizi notiks “Nobīsties Jelgavā”; sākas pieteikšanās
Jau 20. reizi notiks “Nobīsties Jelgavā”; sākas pieteikšanās
15/10/2024

1. novembrī pulksten 18.30 Jelgavā notiks tradicionālās orientēšanās sacensības “Nobīsties Jelgavā”, kurās komandas aicinātas apliecināt savu erudīciju, kā arī orientēšanās un sadarbības prasmes. Pasākums ir bez maksas, bet tam iepriekš jāpiesakās.

Tradicionālā orientēšanās spēle “Nobīsties Jelgavā”, ko organizē jaunrades nams “Junda”, notiks jau 20. reizi. Sacensībās komandas startēs jauniešu un ģimeņu kategorijā. Spēles starts šogad būs no jebkuras pilsētas vietas, bet finišs – “Jundas” pagalmā Zemgales prospektā 7. Pasākuma dienā uzdevumus un norādes kontrolpunktiem reģistrētie komandu kapteiņi saņems “WhatsApp” lietotnes grupā. Sacensībās izšķirošais nebūs ātrums, bet gan spēja orientēties un saprast uzdevumu.

Sacensību sākumā komanda saņems vispārīgus kontrolpunktu uzdevumus, kurus varēs pildīt pašu izvēlētā secībā, savukārt papildus tam visas orientēšanās spēles gaitā komandas saņems arī speciālos uzdevumus. Pēdējais speciālais uzdevums tiks publiskots pulksten 20.30, un uz to ir noteikti jāsniedz atbilde. No šā brīža tiks pieņemti arī komandu finiši. Esot visātrākajam atbildēs, finišā pienāksies papildu punkti. Tā kā pasākums aizritēs Halovīna noskaņās, komandas aicinātas padomāt arī par tematisku jeb spocīgi jocīgu vizuālo tēlu – arī par to tiks piešķirti papildu punkti.

Pasākuma noslēgumā “Jundas” pagalmā dalībnieki tiks aicināti baudīt siltu tēju un piedalīties aktivitātēs – lielformāta spēlēs un klinšu kāpšanā –, kā arī baudīt muzikālu uzvedumu. Savukārt ap pulksten 21.10 plānota pasākuma dalībnieku apbalvošana.

Organizatori dalībniekiem atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumu ievērošana orientēšanās sacensību laikā ir obligāta.

Komandas pasākumam aicinātas reģistrēties tiešsaistē vietnē ej.uz/NobistiesJelgava2024. Pieteikšanās termiņš – līdz 30. oktobrim.