10.9 °C, 1 m/s, 67.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAr Lielupes krasta sakārtošanu noslēdzas darbi Pilssalas ielā
Ar Lielupes krasta sakārtošanu noslēdzas darbi Pilssalas ielā
15/10/2024

Noslēgušies būvdarbi Pilssalas ielā – tur nojaukta līdzšinējā airēšanas bāze Lielupes krastā, izbūvēts Lielupes krasta nostiprinājums un gājēju celiņi, kā arī izveidots jauns slips laivu nolaišanai. Tiklīdz objekts tiks nodots ekspluatācijā, ikviens varēs izmantot jauno publisko slipu laivu nolaišanai upē.

Jau rakstījām, ka rekonstruētā Pilssalas iela ar labiekārtoto apkārtējo teritoriju, kurā izveidotas dažādas sporta un atpūtas zonas, ekspluatācijā tika nodota jūlijā. Savukārt paralēli šajā teritorijā tika veikti darbi, lai nostiprinātu Lielupes krastmalu 67 metru garumā un izveidotu jaunu publisko slipu laivu nolaišanai. Tāpat līdz ar jaunās ūdenstūrisma un sporta bāzes uzcelšanu tika nojaukta līdzšinējā airēšanas bāze Lielupes krastā, lai tās vietā iekārtotu zaļo zonu, iestādot dekoratīvos krūmus un kokus. Nu būvdarbi noslēgušies un objekts tiek nodots ekspluatācijā.

Jāatgādina, ka, būvējot jauno ūdenssporta bāzi, jau sākotnēji bija paredzēts, ka līdzšinējā publiski pieejamā laivu nolaišanas vieta Lielupē turpmāk būs izmantojama tikai airēšanas bāzes audzēkņu un sportistu vajadzībām. Ikdienā sporta bāzes teritorijai piekļuve ir ierobežota un šo slipu publiski izmantot nevar. Tāpēc projektā tika izbūvēts publiskais slips līdzās nu jau nojauktajai airēšanas bāzei.

Šie darbi bija daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Pilssalas ielas degradētās teritorijas sakārtošana”, un būvdarbus veica SIA “Baltijas būve”.