5 °C, 2.5 m/s, 96.6 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas junioru čempioni skvošā – Renārs Strods un Sonora Liepa
Jelgavas junioru čempioni skvošā – Renārs Strods un Sonora Liepa
14/10/2024

Aizvadīts Jelgavas atklātais čempionāts skvošā junioriem. Par čempioniem kļuva rīdzinieks Renārs Strods, pārņemot stafeti no vecākā brāļa Ērika Stroda, kurš par Jelgavas junioru čempionu kļuva pērn, un jelgavniece Sonora Liepa.

“Meiteņu GU-19 grupā daļa dalībnieču bija saslimušas, tāpēc meitenes tika pievienotas zēnu grupai, kurā meitenes izspēlēja arī savstarpējās spēles,” stāsta Jelgavas Skvoša kluba vadītāja Baiba Lulle. Uzvarēja rīdzinieks Renārs Strods, otrā vieta Sonorai Liepai, kurai čempiones tituls meiteņu konkurencē, bronza rīdziniecei Eviannai Majorei, kura cīņā par medaļu ar 3:1 pārspēja jelgavnieku Rafaelu Hairapetjanu.

BU-15 grupā visas godalgas jelgavniekiem – zelts Rafaelam Hairapetjanam, sudrabs Emīlam Gūžam, bronza – Ričardam Zacepinam. “Puiši uzrādīja līdzvērtīgu spēli – Emīls uzvarēja Rafaelu, taču piekāpās Ričardam, kuru, savukārt, pārspēja Rafaels, tādējādi vietu sadalījums tika noteikts, skaitot uzvarēto un zaudēto geimu un punktu attiecību,” norāda B.Lulle.

BU-13 grupā nepārspēts palika viesis no Lietuvas, Šauļiem, – Edvins Vertelis, sudrabs rīdziniekam Oliveram Felšam, bronza jelgavniekam Kārlim Valteram, kuram šīs bija pirmās skvoša sacensības.

Kopumā jelgavnieki čempionātā izcīnīja piecas no deviņām iespējamajām medaļām. Uzvarētāji saņēma Jelgavas pilsētas čempionāta medaļas, turnīra organizētāja – Jelgavas Skvoša kluba – un atbalstītāja – sporta preču interneta veikala latvin.lv balvas.

Čempionāts vienlaikus bija arī Latvijas Skvoša federācijas (LSF) reitinga turnīrs, un sacensību rezultāti tiks ieskaitīti LSF junioru reitingā (BU-13 un BU-15 – B kategorija, U-19 – A).

Jelgavas atklātais čempionāts skvošā turpināsies 19. un 20. oktobrī, kad tiks noskaidroti uzvarētāji pieaugušo grupās sievietēm un vīriešiem. Reģistrēties turnīram var ŠEIT.

Čempionātu rīko Jelgavas Skvoša klubs sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.