11.7 °C, 3.2 m/s, 69.3 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsŠogad “Lielupes līdaka” nedaudz vēlāk kā ierasts
Šogad “Lielupes līdaka” nedaudz vēlāk kā ierasts
11/10/2024

Jelgavas atklātās sacensības makšķerēšanā no laivām “Lielupes līdaka 2024” šogad notiks nedaudz vēlāk kā ierasts – 26. oktobrī.

Sacensības sāksies pulksten 9:30 un noslēgsies pulksten 14:30. Sacensību centrs atradīsies jaunajā Jelgavas ūdens tūrisma un sporta bāzē Pilssalas ielā 5, kur reģistrācija sāksies jau no pulksten 8:45. Būtiski, ka pie bāzes iespējams ielaist laivu ūdenī, bet tur ir ierobežota iespēja novietot automašīnas ar piekabēm, tāpēc organizatori iesaka laist laivas ūdenī pie “Riverside Motel Jelgava” Birzes ielā 49, kur ir arī iespējams novietot automašīnas ar piekabēm, vai kādā citā vietā.

Sacensību mērķis ir popularizēt makšķerēšanu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu, iesaistīt iedzīvotājus tautas sporta aktivitātēs, kā arī popularizēt Jelgavu un iespējas, ko mums piedāvā Lielupe. Sacensībās var piedalīties visi interesenti. Visi dalībnieki startēs vienā grupā. Laivā var atrasties viens vai divi makšķernieki, bet vienam obligāti jābūt pilngadīgam. Dalības maksa ir 10 eiro no dalībnieka.

Lomā tiks ieskaitītas piecas līdakas, ne mazākas par 50 centimetriem, pieci zandarti, ne mazāki par 45 centimetriem, un pieci asari, ne mazāki par 25 centimetriem. Dalībniekiem noķertās zivis jānomēra un jānofotografē – foto ar noķerto lomu, video, kas apstiprina zivs atlaišanu, un dalībnieku vārds un uzvārds jānosūta WhatsApp uz tālruņa numuru 29196004. Sacensībās aizliegts izmantot ierīci “Panoptix LiveScope”. Sacensības notiks saskaņā ar Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem un Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos. Sacensību dalībniekam jāuzrāda derīga makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karte, kas noteikta Makšķerēšanas noteikumos.

Sacensību 1. vietas ieguvēji saņems dāvanu karti 300 eiro vērtībā, 2. vieta  – 200 eiro vērtībā, 3. vieta  – 150 eiro vērtībā. Balva par lielāko līdaku – 250 eiro vērtībā.

2023. gadā uzvarēja Edgars Lakstīgala un Egils Cinis – viņu loms bija piecas līdakas: 50, 54, 71, 80 un 82 centimetrus garas. Savukārt lielāko līdaku noķēra jelgavnieks Renārs Bumbieris, un tā bija 85 centimetrus gara.

Sacensības rīko makšķerēšanas sporta klubs “Lielupes brekši” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”.