11.7 °C, 3.2 m/s, 69.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldības grantu saņem 14 uzņēmumi
Pašvaldības grantu saņem 14 uzņēmumi
10/10/2024

Šogad Jelgavas pašvaldības grantu programmā “Atbalsts komersantiem un saimnieciskās darbības veicējiem” atbalstīti 14 uzņēmumu attīstības projekti, uzņēmumiem piešķirot pašvaldības grantu kopumā 49 903 eiro (ar PVN) apmērā. Piešķirtie līdzekļi plānotajam attīstības mērķim uzņēmējiem jāapgūst 12 mēnešu laikā. Ceturtdien Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī uzņēmēji parakstīja līgumu ar pašvaldību par granta saņemšanu.

Šogad grantu programmā kopumā saņemti 32 pieteikumi no 25 uzņēmumiem, sešiem saimnieciskās darbības veicējiem un viena individuālā komersanta. Uzņēmēju pārstāvētās jomas jau tradicionāli bija veselības aprūpe, izglītība, tūrisms, kultūra, ražošana, metālapstrāde un kokapstrāde, kā arī retāk pārstāvētās jomas – būvniecība, drošības sistēmas un informāciju tehnoloģijas. Lielākais atbalsts, uz ko pretendēja uzņēmēji, bija 10 000 eiro, bet šogad mazākais – 760 eiro. Savos projektos uzņēmēji paredzēja jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, ražošanas jaudas palielināšanu, kvalitātes paaugstināšanu, kā arī jauna aprīkojuma iegādi.

Uzņēmēju pieteikumu vērtēšana notika divās kārtās – vispirms vērtēta pretendenta atbilstība programmas nolikumam, bet pēc tam konkursa vērtēšanas komisija labākos aicināja prezentēt savu ideju. Par katru nolikumā ietverto kritēriju pieteikuma iesniedzējs saņēma punktus, kas summējās. Izpildot visus vērtēšanas kritērijus un iegūstot lielāko punktu skaitu, uzņēmējam piešķirts grants.

Jāpiebilst, ka projekta realizācijai uzņēmējiem jānodrošina līdzieguldījums vismaz 20 procentu apmērā no kopējās projekta tāmes un šogad vairākos projektos pieteiktais procentuālais līdzieguldījums pārsniedz minimālo prasību. Būtiski, ka piešķirtos līdzekļus uzņēmējs varēs izmantot tikai pieteikumā norādīto mērķu īstenošanai, un tie būs jāapgūst 12 mēnešu laikā.

Grantu programmai paredzētais finansējums šogad bija 50 000 eiro, un kopumā 14 uzņēmumiem piešķirti pašvaldības granti 49 903 eiro (ar PVN) apmērā.

Pašvaldības grantu saņem:

  • SIA “Smiltnieki” – 10 000 eiro (ar PVN) ražošanas iekārtu – dzelzbetona groda D3000 un to papildelementu formu – iegādei. Tas ļaus palielināt uzņēmuma ražošanas efektivitāti un veicinās ērtāku un ātrāku groda un to papildelementu iebūvi objektā arī būvuzņēmējiem.
  • SIA “MyCabin” – 8470 eiro (ar PVN) četru mobilo kolonnu tipa pacēlāju iegādei, kas ļaus taupīt uzņēmuma finanšu resursus, turpmāk neizmantojot ārpakalpojumu, veicinās videi draudzīgu pieeju un nodrošinās jaunu vakanci pilsētā.
  • SIA “W&M design” – 7260 eiro (ar PVN) lāzera rūsas tīrītāju iegādei. Aparatūra nodrošinās iespēju piedāvāt jaunu pakalpojumu – lāzera virsmu tīrīšanu – un iegūt lētāku izejmateriālu interjera izstrādājumu izgatavošanai.
  • SIA “RIA Group” – 4840 eiro (ar PVN) sīpolu mizošanas līnijas automatizēšanai, kas palīdzēs palielināt ražošanas kapacitāti.
  • SIA “GoCad” – 3401 eiro (ar PVN) jauna projektēšanas datora iegādei, lai efektivizētu esošos un attīstītu jaunus pakalpojumus – produktu stiprības simulācijas, kā arī vizualizācijas un animēšanas pakalpojumus.
  • SIA “Purva pasaule” – 2759 eiro (ar PVN) četru jaunu kanoe laivu iegādei un aprīkošanai, lai turpinātu laivošanas piedāvājuma attīstību un divkāršotu tūristu plūsmu pilsētā.
  • SIA “FieldScience” – 2468 eiro (ar PVN) materiāltehniskās bāzes papildināšanai. Gaisa caurplūdes UV lampa – sterilitātes nodrošināšanai telpās, termoprinteris, automātiskais līmlentes dozators un iepakojuma aizkausētājs – paku apstrādes ātruma uzlabošanai un noliktavas plauktu sistēma ergonomiskai produkta pakošanai.
  • SIA “Kecom Risina” – 2380 eiro (ar PVN) darbnīcas iekārtošanai – darba galdu ar lielu kravnesību iegādei, sensoru un instrumentu uzglabāšanas vietas ierīkošanai, urbja un skrūvmašīnas iegādei. Darba vietas iekārtošana sniegs iespēju sākt sērijveida ražošanu un nodrošināt jaunu vakanci iekārtu montierim.
  • SIA “Attīstības un atbalsta centrs Kopā” – 2206 eiro (ar PVN) planšetdatoru un portatīvā datora iegādei nodarbībām centra klientiem ar verbālās komunikācijas grūtībām.
  • SIA “Ainavu studija” – 1600 eiro (ar PVN) jaudīgu stacionāro datoru iegādei, atbilstoši nepieciešamajai BIM programmatūras specifikācijai. Granta apgūšana cels projektu izstrādes kvalitāti.
  • Jevgeņijs Riženkovs, saimnieciskās darbības veicējs – 1547 eiro (ar PVN) jaunu urbšanas un slīpēšanas darbagaldu iegādei, lai paaugstinātu pakalpojumu kvalitāti.
  • Sanda Dzalbe, saimnieciskās darbības veicēja – 1210 eiro (ar PVN) papildu bērnu aktīvās atpūtas zonas izveidei, uzstādot kāpšanas, šļūkšanas, tīklu, šūpoļu un šķēršļu iekārtas.
  • Inese Kinēna, saimnieciskās darbības veicēja – 1035,76 eiro (ar PVN) automatizētā ārējā defibrilatora un menekena Little Anna iegādei. Abi rīki praktiskajiem atdzīvināšanas pasākumu treniņiem sniegs iespēju iedzīvotājiem iegūt zināšanas par pareizu rīcību pirmās palīdzības sniegšanā.
  • SIA “Senlejieši” – 726,48 eiro (ar PVN) apmērā profesionālā aprīkojuma iegādei – blenderis smalkākas frakcijas iegūšanai un jaudīga cepeškrāsns kaņepju sēklu grauzdēšanai lielākos apjomos.

Jāatgādina, ka pašvaldības atbalsta programma dod iespēju uzņēmējiem saņemt līdz pat 10 000 eiro finansiālu atbalstu no pašvaldības sava projekta realizācijai. Atbalsta programmas nolikums paredz, ka pieteikties grantam varēja komersanti un saimnieciskās darbības veicēji, kuri reģistrēti Komercreģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā un veic saimniecisko darbību Jelgavas valstspilsētā, kuriem uz pieteikuma iesniegšanas un vērtēšanas brīdi nav nodokļu parādu, tostarp nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu kavējumi. Programmā nevarēja startēt tie uzņēmumi, kuri saņēmuši grantu divus iepriekšējos kalendāros gadus, kā arī ir citi nosacījumi, ko paredz programmas nolikums.

Pašvaldības programmas mērķis ir atbalsta sniegšana uzņēmējdarbības veicināšanai un attīstībai Jelgavas valstspilsētā, īpašu vērību veltot sociāli atbildīgajiem komersantiem un saimnieciskās darbības veicējiem.