11.7 °C, 3.2 m/s, 69.3 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSports“Užavas kausā” – pret Salaspils Sporta skolu
“Užavas kausā” – pret Salaspils Sporta skolu
10/10/2024

Šodien, 10. oktobrī, notika “Užavas kausa” pāru izloze. BK “Jelgava” turnīrā iesaistīsies no otrās kārtas, un mūsu pretinieki būs Salaspils Sporta skola.

Otrajā kārtā pāri aizvadīs vienu spēli, un tās uzvarētāji iekļūs trešajā kārtā. Kā izlozē skaidroja Latvijas Basketbola savienības pārstāvis Salvis Mētra, šāda taktika izvēlēta, jo otrajā kārtā iesaistās arī Latvijas–Igaunijas basketbola līgas komandas un tādējādi tiek palielinātas izredzes tālāk tikt zemāko līgu komandām. Otrās kārtas spēles plānotas decembra sākumā.

“Ar BK “Jelgava” tikāmies pērn “Ramirent” nacionālās basketbola līgas finālā. Arī pagājušā gada “Užavas kausā” mūsu pirmie pretinieki bija Jelgavas komanda. It kā gribējās šoreiz pretī kādu citu komandu, bet no sportiskā viedokļa šī ir laba izloze,” komentējot izlozi, teica Salaspils komandas pārstāvis.

Kā iepriekš Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja BK “Jelgava” galvenais treneris Česlavs Mateikovičs, komandas mērķis “Užavas kausā” ir aizcīnīties pēc iespējas tālāk, atvedot uz Jelgavu kādu Latvijas-Igaunijas basketbola līgas komandu. Tāda iespēja pastāv, jo Jelgavas–Salaspils dueļa uzvarētāji tiksies ar “Gulbenes buki”–“VEF Rīga” pāra uzvarētājiem.