15.4 °C, 5.1 m/s, 86.9 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsŠorttrekists Reinis Bērziņš atgriežas sacensību apritē
Šorttrekists Reinis Bērziņš atgriežas sacensību apritē
10/10/2024

Pirmās sacensības pēc traumas sadziedēšanas aizvadījis SK “Zemgale” šorttrekists Reinis Bērziņš, vienā no distancēm izcīnot 2. vietu.

Reinis startēja sacensībās “Dutch Open Invitation Cup 2024” Nīderlandē. Gandrīz 50 sportistu konkurencē viņš 1500 metru distancē izcīnīja 2. vietu, 500 metru distancē – 6. vietu, bet 1000 metru distancē tika diskvalificēts. “Ņemot vērā, ka šīs man bija pirmās sacensības pēc traumas, domāju, ka nostartēju diezgan labi. Tiesa, 500 metros mazliet nepaveicās – sagrūdos ar kanādieti, tāpēc finālā man pēdējā pozīcija, bet varēja būt kāda vieta augstāk,” komentē sportists. Viņš piebilst, ka šīs sacensības Nīderlandes sportistiem ir vienas no Pasaules kausa atlases sacensībām, tāpēc dominēja tieši nīderlandieši, bet piedalījās arī sportisti no Ungārijas, Kanādas, Korejas, Īrijas, Lielbritānijas, ASV.

Jau 18. oktobrī Reinis dosies Kanādu, kur sāksies Pasaules kauss – pirmais posms notiks 25. oktobrī Monreālā. Otrais posms notiks 1. novembrī ASV pilsētā Soltleiksitijā. Eiropas čempionāts šosezon notiks 17. janvārī Vācijā, pasaules čempionāts – 14. martā Ķīnā.