15.4 °C, 5.1 m/s, 86.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas Vecpilsētas mājā skatāma gleznu izstāde “Mīlestības spēks”
Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma gleznu izstāde “Mīlestības spēks”
10/10/2024

No 10. oktobra līdz 3. novembrim Jelgavas Vecpilsētas mājā, Vecpilsētas ielā 14, skatāma studijas “Krāsmute” Ukrainai veltītā gleznu izstāde “Mīlestības spēks”.

Gleznotāja Ingemāra Treija savu studiju Tukumā izveidoja 2005. gadā. Studija „Krāsmute” apvieno vairākas gleznotāju – iesācēju, mācekļu ar stāžu un akadēmisku izglītību ieguvušu gleznotāju grupas Rīgā un Tukumā.

Vecpilsētas mājā eksponētie darbi ir gleznu kolekcijas daļa, kuru radīšana aizsākās 2022. gada martā – pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Studijas mākslinieces sāka pastiprināti interesēties un tuvāk iepazīt Ukrainas tradīcijas, vēsturi. Ukrainas krāšņie tautastērpi sajūsmināja un iedvesmoja mākslinieces jaunu darbu tapšanā. Studijas biedres izjuta nepieciešamību parādīt savu atbalstu ukraiņu tautai. Gleznojot sieviešu portretus, darbu autores prātoja par to, cik daudz ukraiņu sievietēm jāizcieš un par viņu iekšējo spēku, lai dzīvotu, glābtu bērnus, rūpētos par ģimeni un sniegtu atbalstu saviem vīriem frontē. Līdzās Ukrainas sieviešu portretiem, Jelgavas Vecpilsētas mājā būs eksponēti arī stipro latviešu sieviešu portreti.

Mākslinieces savu atbalstu un redzējumu par notiekošo pasaulē pauž caur saviem darbiem izstādē “Mīlestības spēks”. Izstādē piedalās: Ingemāra Treija, Ilze Cērpiņa, Ivonna Bredovska, Mārīte Saulīte, Viola Zaltāne, Liene Ratniece, Marika Vītola, Zane Siliņa, Linda Brence, Marita Andruse un Anita Embriško.

Iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, ikviens aicināts apmeklēt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju, iepazīt Jelgavas zudušo koka arhitektūru un Jelgavas Vecpilsētas mājas stāstu. Izstāde un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv