14.1 °C, 3.6 m/s, 95.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaUzņēmējas var pieteikties grantu programmai, lai pretendētu uz 10 000 eiro
Uzņēmējas var pieteikties grantu programmai, lai pretendētu uz 10 000 eiro
09/10/2024

Pasaules līderis digitālo maksājumu jomā “Visa” jau trešo gadu Baltijā un Ziemeļvalstīs rīko grantu programmu uzņēmējām “She’s Next”. Tās mērķis ir atbalstīt sievietes uzņēmējas, nodrošinot finansējumu un resursus viņu uzņēmējdarbības attīstībai. Uzņēmēja var saņemt 10 000 eiro lielu grantu sava biznesa attīstībai.

Augustā un septembrī pēc “Visa” pasūtījuma veiktais pētījums Ziemeļvalstīs un Baltijā, atklāj, ka Latvijā uzņēmējdarbībai vairāk pievēršas vīrieši nekā sievietes (attiecīgi 36,5 % un 26,4 %), bet septiņas no desmit sievietēm sapņo kļūt par uzņēmējām. Un tieši šī grantu programma palīdz sievietēm ļauties uzņēmējdarbības izaicinājumiem.

Programmas ietvaros diviem Latvijas uzņēmumiem, kuru īpašnieces ir sievietes, tiks piešķirti 10 000 eiro katram, kā arī viena gada personīgas apmācības iespēja uzņēmējdarbībā. Programma veiksmīgi darbojas jau divus gadus. Šo gadu laikā finansējumu un atbalstu apmācībai  ir saņēmuši jau 18 sieviešu vadīti uzņēmumi Ziemeļvalstīs un Baltijā.

“”Visa” cenšas veidot vairāk iekļaujošu ekonomiku. Mēs vēlamies sniegt iespēju mazajiem uzņēmumiem, kuri pieder sievietēm, jo uzskatām, ka tiem ir svarīga loma izaugsmes veicināšanā. Ar “She’s Next” mēs vēlamies uzsvērt sieviešu-uzņēmēju nozīmi un koncentrēt resursus tur, kur tie ir visvairāk nepieciešami, jo īpaši ekonomiski sarežģītos laikos. Dotāciju programma ir paredzēta uzņēmējām, kurām nepieciešams kapitāls sava mazā uzņēmuma attīstīšanai, pārvaldīšanai vai finansēšanai,” paskaidro Filips Konopiks, “Visa” reģionālais rīkotājdirektors Ziemeļvalstīs un Baltijā.

She’s Next grantu programma ir pieejama uzņēmumiem, kas atbilst šādiem kritērijiem:

  • reģistrēti Latvijā;
  • darbojušies vismaz vienu gadu;
  • ir fiziska vai digitāla klātbūtne;
  • vismaz 51 % īpašumtiesību pieder sievietēm.

Pieteikšanās grantu programmai – līdz 31. oktobrim. Ieinteresētie uzņēmumi sīkāku informāciju par programmu var iegūt un pieteikties https://www.visa.lv/run-your-business/shes-next.html.

Programma tiek īstenota sadarbībā ar “Luminor” un “Novatore”

Kopš 2020. gada “She’s Next” grantu programmas ietvaros “Visa” piešķirtās dotācijas uzņēmējām visā pasaulē pārsniedz 3,83 miljonus ASV dolāru. Pagājušajā gadā Latvijā “She’s Next” grantu saņēma grauzdētu pupiņu uzkodas ražojošais uzņēmums “Pupuchi” un zīmols “Tu Tu Family”, kas ražo izdrukājamus uzdevumu komplektus un aktivitāšu grāmatas bērniem.