14.1 °C, 3.6 m/s, 95.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaStāvlaukumā pie ledus halles un sporta un atpūtas kompleksa “Zemgale” auto bez maksas varēs novietot līdz vienai stundai
Stāvlaukumā pie ledus halles un sporta un atpūtas kompleksa “Zemgale” auto bez maksas varēs novietot līdz vienai stundai
09/10/2024

Autostāvvietā pie Jelgavas ledus halles un sporta un atpūtas kompleksa “Zemgale” – Rīgas ielā 11 un Skautu ielā 2 – no 15. oktobra mainīsies automašīnu novietošanas kārtība. Turpmāk automašīnu stāvēšanai bez maksas tur varēs atstāt līdz 1 stundai, bet, ja stāvēšanas ilgums pārsniegs šo laiku, par stāvvietas izmantošanu būs jāmaksā. Par stāvvietas noteikumu neievērošanu var tikt piemērots 25 eiro sods.

“Šobrīd stāvlaukumu var izmantot bez laika ierobežojuma un bez maksas, un nereti tas tiek izmantots ilgstošai automašīnu novietošanai, nepamatoti to noslogojot. Līdz ar to hokeja līdzjutējiem, sporta un atpūtas kompleksa klientiem, Ledus sporta skolas audzēkņu vecākiem nav kur novietot savu auto. Tāpat brīvdienās negodprātīgi braucēji stāvlaukumu ļoti bieži izmanto saulīšu griešanai, driftam, un tas rada nekārtības. Lai šo situāciju risinātu, tiks noteikts bezmaksas automašīnas stāvēšanas maksimālais ilgums – viena stunda. Protams, pastāv iespēja stāvlaukumu izmantot arī ilgāk, taču tas būs maksas pakalpojums,” informē sporta un atpūtas kompleksa “Zemgale” vadība, papildinot, ka iebraukšanas un izbraukšanas laiku fiksēs videonovērošanas kameras, kas reģistrēs konkrētās automašīnas reģistrācijas numuru. Viesnīcas klienti, kuri tur nakšņos, transportlīdzekli stāvlaukumā varēs novietot bez maksas, viesnīcas reģistratūrā reģistrējot automašīnas numuru.

Par jauno kārtību informēti arī hokeja kluba “Zemgale/LBTU” spēlētāji, personāls, Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņi un vecāki, kā arī citi halles un sporta un atpūtas kompleksa apmeklētāji. Jāpiebilst, ka hokeja spēlētāji, halles, sporta un atpūtas kompleksa darbinieki un arī Ledus sporta skolas audzēkņi, kuriem ir savs auto, transportlīdzekli laukumā varēs novietot bez maksas. Stunda ir pietiekami, lai atvestu audzēkni uz treniņu, palīdzētu hallē ienest ekipējumu, arī saģērbties, ja nepieciešams, un tad doties prom. Brīdī, kad pēc treniņa vecāks brauks audzēknim pakaļ, iebraukšanas laiks stāvlaukumā tiks skaitīts no jauna.

Līdz ar šīm pārmaiņām stāvlaukumā uzklāts horizontālais marķējums, iezīmējot konkrētas stāvvietas.

Sporta un atpūtas komplekss “Zemgale” ir noslēdzis līgumu ar uzņēmumu SIA “Strongpark”, kas apsaimniekos stāvlaukumu un kontrolēs, vai iedzīvotāji godprātīgi ievēro stāvvietas noteikumus. Pirmā stunda būs bez maksas, bet par katru nākamo stundu būs jāmaksā 1 eiro, diennakts abonements maksās 3 eiro. Tāpat varēs nopirkt mēneša stāvvietas abonementu, kas maksās 24,20 eiro. Par saņemto pakalpojumu autovadītāji varēs norēķināties mobilajā lietotnē “Mobily” vai ar īsziņas starpniecību. Stāvvietas izmantošanas kārtības un apmaksas nosacījumi būs izvietoti pie iebraukšanas teritorijā.