1.4 °C, 0.6 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSveic jelgavnieci 100. dzimšanas dienā
Sveic jelgavnieci 100. dzimšanas dienā
07/10/2024

Simto dzimšanas dienu 6. oktobrī nosvinējusi jelgavniece Velta Štekele. Ar pašas ceptu kēksu un sirsnīgu smaidu Veltas kundze šodien sagaidīja sveicējus no Jelgavas pašvaldības. 

Skaistajā jubilejā Veltu pašvaldības vārdā sveica Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes pārstāve Iveta Hofmane, jubilārei nogādājot ziedus, saldumu grozu un pašvaldības pabalstu 150 eiro veselības uzlabošanai personām, kuras sasniegušas simts vai vairāk gadu.

Vaicājot Veltas kundzei, kāds ir viņas ilgā mūža noslēpums, jubilāre atklāj, ka visu mūžu ir bijusi sabiedriska, dziedājusi un baudījusi dzīvi. Vēl vakar savā dzimšanas dienā simtgadniece ciemojusies pie draugiem Vilcē un priecājas, ka nekad nav jutusies vientuļa – ģimene, draugi, kaimiņi un kaķenīte Prince vienmēr ir viņai blakus.

Neskatoties uz cienījamo gadu skaitu, Veltas kundze joprojām rosās savā piemājas dārziņā, gūstot dzīvessparu no dabas un kustības. Jubilāre atzīst, ka svarīgi ir kustēties – tad esot vieglāk. Dzīvessparu un prieku ikdienā viņai sagādā arī ciemiņu uzņemšana. Jubilāre priecājas, ka, par godu apaļajai dzimšanas dienai, ciemiņi gaidāmi visas nedēļas garumā.

Vēlam Veltas kundzei stipru veselību.