10.2 °C, 1.1 m/s, 82.5 %

Sadaļa “Par Jelgavu”

Sākumlapa Uzzini Jelgava.lvSadaļa “Par Jelgavu”
Sadaļa “Par Jelgavu”

Jelgava.lv ikviens var iegūt plašu informāciju gan par mūsu pilsētas vēsturi, gan tās mainību gadu gaitā, simboliku un pat iemācīties pilsētas dziesmas vārdus.

Sadaļā «Pilsēta»/«Par Jelgavu» ir apkopots būtiskākais, ko svarīgi par Jelgavu zināt katram pilsētniekam.

Katrai pilsētai ir savs stāsts, kas, pa gabaliņam kopā likts, apliecina tās spēku. Savā ilgajā mūžā Jelgava ir piedzīvojusi patiesi daudz. Fotosērijā «Jelgava vakar un šodien» ikviens var virtuāli novērtēt, kādas pārmaiņas mūsu pilsēta piedzīvojusi pēdējās divās desmitgadēs. Pie Jelgavas «šodien» visi jau esam pieraduši, bet Jelgavu «vakar» daudzi jau piemirsuši vai pat nemaz nav piedzīvojuši.

Pilsētas vēsturi pat no 13. gadsimta var izzināt sadaļā «Vēsture». Tieši pils uzcelšana 1265. gadā tiek uzskatīta par Jelgavas sākumu, bet pilsētas tiesības Jelgavai ir no 1573. gada.

Jelgava ir vienīgā pilsēta Latvijā, izņemot Rīgu, kurai ir savs lielais pilsētas ģerbonis. Sadaļa «Simbolika» iepazīstina ar lielo pilsētas ģerboni, pilsētas ģerboni, karogu, logotipu un pilsētas saukli.

Vēl sadaļā «Par Jelgavu» ikviens var uzzināt, kuras ir Jelgavas sadraudzības pilsētas, kad un kādās jomās sadarbība sākusies.

Sadaļā «Zināšanu ruļļi» apkopota vēl kāda unikāla mūsu pilsētas tradīcija – Jelgava ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas jau kopš 2012. gada izdod informatīvus plakātus ar pilsētas svarīgāko faktu apkopojumu, ko būtiski zināt katram jelgavniekam.

 

Aktuālo informāciju publicēšanai Jelgava.lv
aicinām sūtīt uz e-pasta adresi redaktors@jelgava.lv.