12.3 °C, 1.6 m/s, 62 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas skolēniem izsludināts eseju konkurss, kas veltīts Jāņa Čakstes 165. jubilejai
Jelgavas skolēniem izsludināts eseju konkurss, kas veltīts Jāņa Čakstes 165. jubilejai
07/10/2024

Jelgavas pilsētas bibliotēku atbalsta biedrība “Libro” sadarbībā ar Jelgavas Pilsētas bibliotēku šodien izsludina eseju konkursu “Taisnība vienmēr uzvarēs” par godu Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes 165. jubilejai. Konkurss paredzēts Jelgavas skolu 9.–12. klašu skolēniem, un tā mērķis ir veicināt interesi par demokrātijas vērtībām, tiesiskumu un Latvijas vēstures izcilajām personībām. Jāpiebilst, ka pirmās vietas ieguvējs saņems 100 eiro naudas balvu.

Konkursā piedalīties aicināti Jelgavas vispārizglītojošo skolu 9.–12. klašu izglītojamie un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi. Lai piedalītos konkursā jauniešiem ir jāuzraksta eseja par tēmu “Taisnība vienmēr uzvarēs”, īpaši uzsverot Jāņa Čakstes ieguldījumu Latvijas demokrātijas un taisnīguma attīstībā. Organizatori cer, ka šī iniciatīva veicinās jauniešu izpratni par brīvības un tiesiskuma nozīmi, attīstīs spēju skaidri paust un pamatot savus viedokļus, kā arī mudinās dziļāk analizēt Latvijas valsts vērtības un vēsturi.

Darbus konkursam var iesniegt no 2024. gada 7. oktobra līdz 1. novembrim.

Esejas izvērtēs īpaša komisija, kurā piedalīsies Jelgavas Pilsētas bibliotēkas un biedrības “Libro” pārstāvji, kā arī pieaicinātie eksperti. Konkursa laureāti tiks paziņoti un apbalvoti 2024. gada 14. novembrī pulksten 17 īpašā pasākumā Jelgavas Pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē.

Pirmās vietas ieguvējs saņems 100 eiro, otrās vietas ieguvējs – 70 eiro, trešās vietas ieguvējs – 50 eiro, kā arī konkursā paredzēts pasniegt piecas veicināšanas balvas.

Eseju konkursu finansē Jelgavas pašvaldība, biedrība “Libro” projekta “Eseju konkurss “Taisnība vienmēr uzvarēs” ietvaros.

Papildus informācija par konkursu ir pieejama, rakstot uz e-pastu info@biblioteka.jelgava.lv.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties ŠEIT.