6.5 °C, 0.5 m/s, 89.9 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaTehnikums 7.–9. klašu skolēniem piedāvā pulciņos iepazīt profesiju
Tehnikums 7.–9. klašu skolēniem piedāvā pulciņos iepazīt profesiju
04/10/2024

Lai gūtu ieskatu vēlamajā profesijā, Jelgavas tehnikums aicina 7.–9. klašu skolēnus piedalīties bezmaksas profesionālajos pulciņos “Izmēģini profesiju”. Pulciņos var iepazīt automehāniķa, apdares darbu tehniķa, mēbeļu galdnieka, inženiersistēmu būvtehniķa, viesmīlības pakalpojumu speciālista, datorsistēmu un programmēšanas tehniķa profesiju. Uz pirmo tikšanos skolēni, kuri vēlas apmeklēt pulciņus un iepazīt tuvāk kādu no piedāvātajām profesijām, gaidīti 10. oktobrī pulksten 15.30 Jelgavas tehnikuma zālē.

Skolā norāda, ka pavisam katrā no pulciņiem plānotas astoņas nodarbības un tās notiks oktobrī, novembrī darbdienu pēcpusdienās no pulksten 15.30 līdz 17 Jelgavas tehnikuma mācību laboratorijās Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 37. Nodarbībās jaunieši, atbilstoši izvēlētajai profesijai, varēs veikt dažādus praktiskus uzdevumus, tuvāk iepazīstot konkrēto izvēlēto profesiju. “Profesionālie interešu pulciņi ir lieliska iespēja jaunietim ielūkoties konkrētas profesijas speciālista darba pienākumos un veicamajos uzdevumos, lai palīdzētu saprast, vai šī profesija būs jaunietim saistoša un viņš vēlas tajā turpināt savu karjeras izaugsmi, vai tomēr nē. Vērtīgi būs arī tas, ja pēc pulciņa viņš gūs atziņu, ka šī profesija tomēr viņam nav saistoša,” norāda Jelgavas tehnikuma karjeras konsultante Sarmīte Vaice.

Maksimālais dalībnieku skaits katrā grupā ir 12 jaunieši. Ja apmeklēta lielākā daļa nodarbību, pulciņa noslēgumā dalībnieks saņem sertifikātu, kas sniedz priekšrocības iestāties tehnikumā gadījumā, ja ir vairāki pretendenti ar vienādām sekmēm.

Lai iegūtu papildu informāciju par pulciņiem, līgums sazināties ar karjeras konsultanti S.Vaici, zvanot pa tālruni 20644366 vai rakstot uz e-pastu karjera@jelgavastehnikums.lv.

Jāpiebilst, ka Jelgavas tehnikums profesionālos pulciņus organizē divas reizes gadā – februārī un oktobrī.