10.1 °C, 0.9 m/s, 92.6 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas kluba šāvējai pasaules junioru čempionātā 7. vieta
Jelgavas kluba šāvējai pasaules junioru čempionātā 7. vieta
04/10/2024

Šaušanas kluba “Jelgava” sportiste Zane Zvaigzne pasaules čempionātā junioriem izcīnījusi 7. vietu stenda šaušanā.

Pasaules čempionāts šaušanā junioriem norisinājās Peru, un tajā Latvijas izlases sastāvā startēja arī divi šaušanas kluba “Jelgava” sportisti – Zane Zvaigzne un Ričards Zorovs, informē kluba pārstāvji.

Individuālajā vērtējumā apaļajā stendā Zane Zvaigzne sašāva 110 mērķus no 125 un izcīnīja 7. vietu. Pēc kvalifikācijas sacensībām Zanei bija jāveic pāršaudes sērija ar Itālijas sportisti Ariannu Nemberi, lai cīnītos par iespēju piedalīties finālā. Pāršaudes sērijā labāka bija Itālijas sportiste, savukārt Zanei vieta uzreiz aiz fināla sešinieka.

Zane startēja arī jaukto pāru sacensībās kopā ar Robertu Ķēniņu. Viņi sašāva 131 mērķi, ierindojoties 16. vietā.

Otrs Jelgavas kluba pārstāvis Ričards Zorovs junioru puišu konkurencē ar 100 punktiem ieguva 50. vietu. Latvijas junioru puišu komanda ierindojās desmitajā vietā komandu vērtējumā.

Jāatgādina, ka apaļais stends ir viena no olimpiskajām sporta šaušanas disciplīnām. Sportisti šauj ar 12. kalibra sporta ieroci ar skrotīm pa šķīvīšiem no astoņām pozīcijām, no kurām septiņas ir izkārtotas pusaplī, astotā – centrā. Šķīvīši lido no divām pusēm – no “augstās” un “zemās” mājas. Sacensībās tiek šautas piecas sērijas, katrā 25 mērķi jeb šķīvīši.

Jelgavas kluba sportistu treneris ir Dainis Upelnieks.