9.2 °C, 1.8 m/s, 95.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā sākusies aktīva apkures pieslēgšana
Jelgavā sākusies aktīva apkures pieslēgšana
03/10/2024

Jelgavā līdz 3. oktobra pēcpusdienai apkure ir pieslēgta 104 ēkām, no tām 94 dzīvojamām mājām (no kopskaitā 510). Apkures pieslēgšana turpinās un siltumapgādes uzņēmums “Gren Jelgava” no pārvaldniekiem ir saņēmis iesniegumus par apkurespieslēgšanu vēl 53 ēkām.

Kā skaidro SIA “Gren Jelgava” valdes priekšsēdētājs un klientu apkalpošanas vadītājs Gundars Pētersons: “Laikam strauji kļūstot vēsākam, Jelgavā tikpat strauji ir sākusies apkures sezona. Kopš nedēļas sākuma saņemam iesniegumus par apkures pieslēgšanu no to ēku pārvaldniekiem, kuru iedzīvotāji bija izvēlējušies vasaras sezonā apkuri atslēgt pilnībā, kā arī telefona zvanus no iedzīvotājiem, kuri interesējas, kad viņu ēkai tiks pieslēgta apkure. Tādēļ vēlamies atgādināt – par apkures pieslēgšanas laiku var izlemt katras dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki kopā, vadoties pēc āra gaisa temperatūras, iedzīvotāju vēlmēm un mājas energoefektivitātes. Lēmums ir jāpaziņo mājas pārvaldniekam (apsaimniekotājam, dzīvokļu īpašnieku pilnvarotajai personai, kooperatīvam vai biedrībai). Daudzdzīvokļu mājās, kas izmanto centralizētās siltumapgādes pakalpojumu, ir uzstādīti automātiskie individuālie siltumpunkti, kuros var ieregulēt vēlamās temperatūras, pie kādām apkure ēkā vai nu automātiski ieslēdzas vai izslēdzas. Neliela siltuma daudzuma izmantošana vēsajā laikā ļauj izvairīties no ēku pārliekas atdzišanas un mitruma uzkrāšanās, kas pēcāk prasa daudz lielāku siltumenerģijas apjomu un laiku, lai ēkas izžāvētu un uzsildītu līdz vēlamajai temperatūrai, kas rezultātā iznāk dārgāk. Tādēļ iesakām apkures pieslēgšanu pārāk neatlikt.”

Apkures pieslēgšanas kārtība Jelgavā, ja tā vasarā bijusi atslēgta, nav mainījusies: dzīvokļu īpašnieki ar kopīgu lēmumu un rakstisku iesniegumu (vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona ar iesniegumu) vēršas pie savas mājas pārvaldnieka ar lūgumu pieslēgt mājai apkuri. Pārvaldnieks pārliecinās, ka ēka tehniski tam ir gatava ēkā nenotiek nekādi ar iekšējās apkures sistēmu saistīti remontdarbi, un informē par šo lēmumu siltumapgādes uzņēmumu Gren, kas nodrošina apkures pieslēgšanu 48 stundu laikā no pieteikuma saņemšanas.

Apkures pieslēgšana mājai notiek pēc iepriekšējā apkures sezonā iedzīvotāju nolemtā un apstiprinātā apkures temperatūras režīma, izņemot gadījumus, kad šai apkures sezonai ir norādīts jauns temperatūras režīms. Ja mājas iedzīvotāji izvēlas dažādus apkures režīmus dienas un nakts stundās, tad “Gren” siltumtehniķi mājas siltumpunkta iekārtā ieregulē šādus parametrus.

Lai risinātu visus ar centralizētās siltumapgādes pakalpojumu saistītos jautājumus, klienti aicināti sazināties ar “Gren” Klientu apkalpošanas centru Jelgavā pa tālruni 63007055 vai elektroniski e-pastā: klienti.jelgava@gren.com.