11.1 °C, 4.2 m/s, 83.3 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsSmaiļotāji un kanoe airētāji sezonu noslēgs Jelgavā
Smaiļotāji un kanoe airētāji sezonu noslēgs Jelgavā
03/10/2024

Kā ierasts, Latvijas smaiļošanas un kanoe airēšanas sezona Latvijā noslēgsies ar Zemgales rudens maratonu, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts maratonā smaiļošanā un kanoe airēšanā, Jelgavā 5. oktobrī.

Sacensības 5. oktobrī sāksies pulksten 12:00. Pulcēšanās vieta – sporta kluba “KC” airēšanas bāze Pasta salā 3. Sacensībām pieteikušies 140 dalībnieki.

Sacensībās sportisti sacentīsies smaiļošanā un kanoe airēšanā vieniniekos. Dalībnieki atkarībā no vecuma grupas veiks noteikta garuma distanci. Visgarāko distanci –16 kilometrus – veiks vīrieši: pieaugušie (dzimuši 2005. gadā un vecāki), juniori (dzimuši 2006. un 2007. gadā) un jaunieši (dzimuši 2008. un 2009. gadā). Visās pārējās grupās – zēni (dzimuši 2010. un 2011. gadā), sievietes, juniores, jaunietes, meitenes, veterāni – sportisti veiks astoņu kilometru distanci. Pieaugušo, junioru un jauniešu grupās vienlaikus norisināsies Latvijas čempionāts, noskaidrojot čempionus gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Jāpiebilst, ka ap pulksten 12:30 paredzēta ģimenes airēšanas sacensību seriāla dalībnieku apbalvošana.

Sacensības organizē Jelgavas smaiļošana un kanoe airēšanas sporta klubs “KC” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un Latvijas Kanoe federāciju.

Jelgavā sezonas laikā notiek divas sacensības smaiļošanā un kanoe airēšanā – vienas sezonas ievadā maija sākumā, otras – sezonas izskaņā. Viens no šo sacensību mērķiem ir saglabāt smaiļošanas un kanoe airēšanas sacensību tradīcijas Jelgavā.