7 °C, 2.3 m/s, 95.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldība iedzīvotājiem sāk izmaksāt pabalstu par plūdos cietušajiem mājokļiem; turpina pieņemt pieteikumus atbalstam par daudzdzīvokļu māju koplietošanas telpām
Pašvaldība iedzīvotājiem sāk izmaksāt pabalstu par plūdos cietušajiem mājokļiem; turpina pieņemt pieteikumus atbalstam par daudzdzīvokļu māju koplietošanas telpām
01/10/2024

Jelgavas pašvaldība iedzīvotājiem sākusi izmaksāt pabalstu par mājokļiem, kas cieta 28.–29. jūlija dabas stihijā. Atbilstoši Dzīvokļu komisijas lēmumiem šodien vienreizējs atbalsts mājokļa remontam pārskaitīts 60 īpašniekiem, taču joprojām turpinās mājokļu apsekošana. Jāatgādina, ka līdz 15. oktobrim Jelgavas pašvaldība turpina pieņemt iesniegumus no daudzdzīvokļu mājām par postījumiem koplietošanas telpām.

Par individuālām dzīvojamām mājām, kas cieta plūdos un vētrā, tiek piešķirts vienreizējs atbalsts līdz 3000 eiro, nepārsniedzot 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības, bet daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki var pretendēt uz atbalstu, kas noteikts 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības. Šo atbalstu iedzīvotāji var izmantot gan kā pagaidu risinājumu dzīvojamās mājas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī lai atjaunotu tās iepriekšējo stāvokli.

Līdz 15. septembrim Jelgavas pašvaldībā privātmāju un dzīvokļu īpašnieki varēja iesniegt iesniegumus, lai saņemtu atbalstu par mājokļiem, kas cieta 28.–29. jūlija dabas stihijā. Kopumā pašvaldība saņēma 395 iesniegumus. Dzīvokļu komisija līdz šim ir apsekojusi vairāk nekā 160 īpašumu, un par 60 no tiem jau pieņemts lēmums par vienreizēja atbalsta piešķiršanu un tā apmēru mājokļa remontam. Tas 1. oktobrī pārskaitīts uz īpašnieka norādīto kredītiestādes kontu. Izmaksāto pabalstu apmērs ir no 50 līdz 3000 eiro.

Taču pašvaldības izveidotā komisija, iepriekš sazinoties un saskaņojot laiku ar katru iesnieguma iesniedzēju, vēl turpina mājokļu apsekošanu. Plānots, ka tā ilgs visu oktobri, bet pabalsti par individuālajiem mājokļiem tiks izmaksāti līdz novembra beigām.

Jāatgādina, ka 16. septembra domes ārkārtas sēdē tika nolemts pagarināt termiņu iesniegumu pieņemšanai no daudzdzīvokļu mājām par postījumiem koplietošanas telpām – iesniegumus mājas pilnvarotās personas var iesniegt līdz 15. oktobrim Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (Lielā iela 11) pirmdienās no pulksten 8 līdz 19, no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8 līdz 17, piektdienās no pulksten 8 līdz 14.30.

Līdztekus iedzīvotāju privātmājām un dzīvokļiem nodarīto postījumu apsekošanai pašvaldība turpina savu infrastruktūras objektu sakārtošanu pēc plūdiem un vētras.