7.3 °C, 2.8 m/s, 95 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā no novembra plānotas siltumenerģijas tarifa izmaiņas
Jelgavā no novembra plānotas siltumenerģijas tarifa izmaiņas
01/10/2024

SIA “Gren Jelgava” iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) izvērtēšanai siltumenerģijas tarifa izmaiņas Jelgavā no 1. novembra. Plānotais siltumenerģijas gala tarifs klientiem ir 71,61 eiro/MWh (bez PVN) un tas ir par 3,6 % augstāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs – 69,12 eiro/MWh (bez PVN). Paredzēts, ka pārskatītais siltumenerģijas tarifs Jelgavā stāsies spēkā 1. novembrī.

Plānotās siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaksu pieaugumu biomasas koģenerācijas stacijā saražotajai siltumenerģijai, kas veido vairāk nekā 95% no Jelgavas centralizētajai siltumapgādei nepieciešamā siltumenerģijas apjoma. Tā kā ir pieaugusi gan šķeldas cena, gan siltumenerģijas ražošanas fiksētās izmaksas, piemēram, dabas resursu nodoklis, ūdens, atkritumu apsaimniekošanas un remontdarbu izmaksas, šī izmaksu komponente tagad ir lielāka. Attiecīgi ir pārskatīts siltumenerģijas gala tarifs Jelgavā no 1. novembra.

Lai risinātu visus ar centralizētās siltumapgādes pakalpojumu saistītos jautājumus vai, ja rodas grūtības norēķināties par patērēto siltumu, klienti aicināti sazināties ar “Gren” Klientu apkalpošanas centru Jelgavā pa tālruni 63007055 vai elektroniski e-pastā klienti.jelgava@gren.com.