3.6 °C, 2.4 m/s, 78.1 %

Jaunieši

Sākumlapa JaunumiJauniešiJauniešu centru piedāvājums oktobrī
Jauniešu centru piedāvājums oktobrī
30/09/2024

Saturīgi pavadīt brīvo laiku Jelgavas jaunieši vecumā no 13-25 gadiem aicināti kādā no pilsētas jauniešu centriem – jauniešu iniciatīvu centrā “Pietura” Skolotāju ielā 8, jauniešu centrā “Špaktele” Pasta ielā 44 vai jauniešu centrā “Pakāpiens” Loka maģistrālē 25.

Jauniešu centri “Špaktele” un “Pakāpiens” darba dienās atvērti no pulksten 14 līdz 20, bet sestdienās un svētdienās tie nestrādā. Savukārt jauniešu iniciatīvu centrs “Pietura” Skolotāju ielā 8 apmeklētājus gaida pirmdienās no 14 līdz 19, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no 14 līdz 17, bet piektdienās un brīvdienās centrs apmeklētājiem ir slēgts.

Arī mācību gada laikā jauniešu centri piedāvās dažādas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes un pasākumus gan iekštelpās, gan pilsētvidē. Iekštelpās jauniešiem ir pieejams inventārs hobijiem un telpas atpūtai, sportam un sevis izglītošanai. Jāuzsver, ka gan centrus, gan pasākumus tajos jaunieši var apmeklēt bez maksas.

Informācijai par aktivitātēm jauniešu centros var sekot sociālajos tīklos: “Facebook.com”: @Jelgavas Jauniešiem un @Jauniešu centrs Špaktele, “Instagram”: @jelgavasjauniesiem un @jc_spaktele, “TikTok”: @jelgavasjauniesiem.

Aktivitātes jauniešu centros OKTOBRĪ

Jauniešu centrā “Pakāpiens”

1.oktobrī un 2. oktobrī pulksten 17  – “AI meistarklase” – Aktivitāte piedāvās jauniešiem praktisku ieskatu mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģijās, kas tiek izmantotas attēlu un video apstrādē.

3. oktobrī pulksten 15.30 – Jogas nodarbība jauniešiem.

4. oktobrī pulksten 16 – Pankūku gatavošanas meistarklase – Aktivitātes laikā jauniešiem būs iespēja gan uzzināt, gan arī iemācīties kā gatavot pankūkas.

7. oktobrī pulksten 16.30 – “Maizes mīklas mīcīšana un cepšana” −  praktiska un radoša nodarbe, kas jauniešiem ļaus izjust maizes cepšanas tradīcijas un iegūt jaunas iemaņas.

8. oktobrī pulksten 17 – “AI meistarklase” − Aktivitāte piedāvās jauniešiem praktisku ieskatu mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģijās, kas tiek izmantotas attēlu un video apstrādē.

9. oktobrī pulksten 16 – “Karameļu ābolu gatavošana” − radoša nodarbe, kas jauniešiem piedāvās iespēju pašiem izgatavot gardus kārumus.

10. oktobrī pulksten 15.30 – Jogas nodarbība jauniešiem.

11. oktobrī pulksten 16 – Pankūku gatavošanas meistarklase – Aktivitātes laikā jauniešiem būs iespēja gan uzzināt, gan arī iemācīties kā gatavot pankūkas.

14. oktobrī pulksten 16.30 – “Maizes mīklas mīcīšana un cepšana” −  praktiska un radoša nodarbe, kas jauniešiem ļaus izjust maizes cepšanas tradīcijas un iegūt jaunas iemaņas.

15. oktobrī pulksten 18 – “Spoku stāstu vakars” − aizraujošs un atmosfērisks pasākums, kurā jaunieši dalīsies ar saviem stāstiem par mistiskiem notikumiem un leģendām.

16. oktobrī pulksten 17 – “Māksla ar rudens lapām” − Radošs pasākums, kurā jaunieši izmantos krāsainas rudens lapas, lai veidotu unikālus mākslas darbus.

17. oktobrī pulksten 15.30 – Jogas nodarbība jauniešiem.

18. oktobrī pulksten 16 – Pankūku gatavošanas meistarklase – Aktivitātes laikā jauniešiem būs iespēja gan uzzināt, gan arī iemācīties kā gatavot pankūkas.

28. oktobrī pulksten 16.30 – “Maizes mīklas mīcīšana un cepšana” −  praktiska un radoša nodarbe, kas jauniešiem ļaus izjust maizes cepšanas tradīcijas un iegūt jaunas iemaņas.

29. oktobrī pulksten 17 – “Izgrezno savu glāzi” − Radoša nodarbe, kurā jaunieši varēs personalizēt stikla glāzes, izmantojot dažādus dekorēšanas materiālus, piemēram, krāsas, flomāsterus vai citus rotājumus.

30. oktobrī pulksten 16 – “Pārgājiens ar Pakāpienu” − šī aktivitāte apvienos aizraujošu pārgājienu dabā ar dažādiem izaicinošiem uzdevumiem, kas jāizpilda maršruta laikā. Jaunieši sadalās komandās vai strādā kopā, lai risinātu mīklas, veiktu fiziskus uzdevumus un orientētos pēc kartes un norādēm.

31.oktobrī pulksten 15.30 – Jogas nodarbība jauniešiem.

 

Brīvlaika aktivitātes jauniešu centrā “Pākapiens”

21. oktobrī pulksten 16.30 – “Maizes mīklas mīcīšana un cepšana” −  praktiska un radoša nodarbe, kas jauniešiem ļaus izjust maizes cepšanas tradīcijas un iegūt jaunas iemaņas.

22. oktobrī pulksten 17 – “Dambretes turnīrs”  − Stratēģiska un aizraujoša sacensība, kurā jaunieši sacenšas dambretes spēlē. Turnīrs tiek organizēts vairākās kārtās, kur dalībnieki spēlē viens pret otru, lai noskaidrotu labāko spēlētāju.

23. oktobrī pulksten 17 – “Dambretes turnīrs”  − Stratēģiska un aizraujoša sacensība, kurā jaunieši sacenšas dambretes spēlē. Turnīrs tiek organizēts vairākās kārtās, kur dalībnieki spēlē viens pret otru, lai noskaidrotu labāko spēlētāju.

24. oktobrī pulksten 15.30 – Jogas nodarbība jauniešiem.

24. oktobrī no pulksten 10 līdz 16 – “Jelgavas jaunie dabas draugi”. Tikšanās Lielupes promenādē, lai visu dienu pavadītu pie ūdeņiem makšķerējot.

25. oktobrī pulksten 16 – “Pankūku gatavošanas meistarklase” – Aktivitātes laikā jauniešiem būs iespēja gan uzzināt, gan arī iemācīties kā gatavot pankūkas.

 

Jauniešu centrā “Špaktele”

Špakteles 1. dzimšanas dienas aktivitātes:

1. oktobrī – “Draudzības rokassprādzes” – radošā darbnīca visas dienas garumā.

2. oktobrī – “Izaicinājumu diena” – izveidoti izaicinājumi jauniešiem, kurus katrs jaunietis var pildīt atnākot uz jauniešu centru, kā arī izaicinājums, izmantojot sociālos tīklus visas dienas garumā.

3. oktobrī pulksten 17 – Sporta diena – dažādas sporta aktivitātes grupās.

4. oktobrī pulksten 17 – “Mazās svinības” – kēksiņu cepšana un spēle “Bunkurs”, kā arī vakara noslēgumā izloze* ar dāvaniņām.

*Nedēļas laikā jauniešiem ir iespēja ievietot savu vārdu (vienu reizi dienā) izlozes kastē, jo biežāk apmeklē, jo lielāka iespēja laimēt izlozē.

Oktobra aktivitātes     

8. oktobrī pulksten 17 – “Mafija”  – psiholoģiska lomu spēle.

11. oktobrī pulksten 17 – “Parunāsim kā pieaugušie”–  pieaicināts speciālists, kas jauniešiem pastāsta par kontracepcijas veidiem, dzimumaktu, ginekologiem, intīmās dzīves kvalitāti.

16. oktobrī 17 – “Mafija”– psiholoģiska lomu spēle

18. oktobrī pulksten 17 – “Jauniešu vakars” – diskusija jauniešiem ar pieaicinātajiem viesiem.

30. oktobrī pulksten 17 – “Jauniešu vakars Halovīna tematikā” – “šausmu trases” ar uzdevumiem un dažādas spēles Halovīna tematikā.

31. oktobrī pulksten 17 – “Šausmu filmu vakars”.

 

Brīvlaika nedēļas aktivitātes jauniešu centrā “Špaktele”

No 21. līdz 24. oktobrim katru dienu – ekskursijas uz uzņēmumiem, lai iepazītu dažādu profesiju pārstāvjus. Sīkāka informācija tiks publicēta sociālajos tīklos.

22. oktobrī  pulksten 14 – “Filmu maratons” – visas dienas laikā jauniešu centrā varēs skatīties dažādas filmas.

23. oktobrī pulksten 14 – radošā darbnīca “Ķirbju svētku dekorācijas” – kopā veidosim dekorācijas 31. oktobra Ķirbju svētkiem.

24. oktobrī pulksten 15 – Rudens pārgājiens.

25. oktobrī pulksten 17 – Erudīcijas spēle – iespēja pārbaudīt savas zināšanas digitālajos rīkos.

 

Jauniešu iniciatīvu centrā “Pietura”

7. oktobrī pulksten 17 – kino vakars Skolotāju dienas noskaņās.

14. oktobrī pulksten 17 – izstādes “Saimes galds” rīkota nodarbība jauniešiem.

21. oktobrī pulksten 17 – Eurodesk kampaņas “Time to Move” spēļu vakars.

28. oktobrī pulksten 17 – kino vakars Helovīna noskaņās.