17 °C, 6.7 m/s, 77.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaTornis pāries uz ziemas darba laiku
Tornis pāries uz ziemas darba laiku
27/09/2024

No 1. oktobra Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis sāks strādāt pēc ziemas darba laika. Tāpat darba laiks mainījies Jelgavas Pilsētas bibliotēkai un tās filiālēm.

No 1. oktobra vēstures ekspozīcijas Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī apmeklētājiem būs pieejamas no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās – no pulksten 11 līdz 18. Pēc mainīta darba laika strādās arī Tūrisma informācijas centrs (TIC) tornī, kur apmeklētāji var iegūt aktuālo tūrisma informāciju, bezmaksas materiālus par atpūtas iespējām Jelgavā, apkārtnē un citās Latvijas pilsētās. TIC, izstāžu zāle un skatu laukums būs atvērts otrdienās no pulksten 10 līdz 18, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās un sestdienās no pulksten 10 līdz 20, svētdienās no pulksten 11 līdz 18. Pirmdienās tornis apmeklētājiem slēgts.

Jelgavas Vecpilsētas māja arī turpmāk aicinās uzzināt faktus par Jelgavas koka arhitektūru, Jelgavas Vecpilsētas māju, tās vēsturi un atjaunošanu. Arī turpmāk tā apmeklētājus gaidīs no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18 un svētdienās no pulksten 11 līdz 17.

Savukārt Dzīvesziņas un arodu sēta strādās, kā ierasts, no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 10 līdz 15. Dzīvesziņas un arodu sēta ikdienā ir pieejama individuālam apmeklējumam. Iepriekš piesakoties, ir iespēja doties izzinošā ekskursijā speciālista pavadībā un iepazīt ēkas vēsturi, iekārtojumu, kā arī atklāt audēju darba nianses. Tur var darboties radoši, padaloties meistarklasēs un radošajās darbnīcās, kā arī izzināt latvisko dzīvesziņu, Zemgales tautastērpa tapšanas noslēpumus un piedalīties maizes cepšanas meistarklasē. Audēju darbnīcā ikviens gan uz vietas, gan pēc pasūtījuma var iegādāties Latvijas novadu tautastērpus un to sastāvdaļas.

Pēc ierastā darba laika turpinās strādāt arī pilsētas muzeji. Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā ekspozīcijas un izstādes būs pieejamas no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 18. Pēc tāda paša darba laika strādās arī Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs.

Jau no 1. septembra darba laiks mainījies arī Jelgavas Pilsētas bibliotēkai un tās filiālēm –Pārlielupes bibliotēkai un Miezītes bibliotēkai, bet no 1. oktobra izmaiņas skar bērnu un jauniešu bibliotēku “Zinītis”.

Jelgavas Pilsētas bibliotēkas Akadēmijas ielā 26 darba laiks: pirmdienās un ceturtdienās no pulksten 10 līdz 19, otrdienās, trešdienās un piektdienās no pulksten 10 līdz 18, sestdienās bibliotēka ir slēgta, bet svētdienās atvērta no pulksten 10 līdz 17.

Pārlielupes bibliotēka Loka maģistrālē 17 darba dienās atvērta no pulksten 10 līdz 18, sestdienās no pulksten 10 līdz 17, bet svētdienās ir slēgta.

Miezītes bibliotēkas Dobeles šosejā 100A darba laiks: darba dienās no pulksten 10 līdz 18, sestdienās no pulksten 10 līdz 17, svētdienās bibliotēka ir slēgta.

No 1. oktobra bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” Zemgales prospektā 7 pagarina savu darba laiku un turpmāk otrdienās un ceturtdienās būs atvērta no pulksten 9 līdz 19. Tas nozīmē, ka bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis”, sākot ar oktobrī, strādās pirmdienās, trešdienās un piektdienās no pulksten 10 līdz 18, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 9 līdz 19, sestdienās no pulksten 9 līdz 14. Svētdienās tā būs slēgta.

Katra mēneša pēdējā piektdiena ir Metodiskā diena, un bibliotēkas lasītājiem šajā dienā ir slēgtas.