17.5 °C, 7.2 m/s, 83.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaLIAA inkubācijas programmā saņem līdz pat 300 000 eiro sava uzņēmuma attīstībai; pieteikšanās līdz 30. septembrim
LIAA inkubācijas programmā saņem līdz pat 300 000 eiro sava uzņēmuma attīstībai; pieteikšanās līdz 30. septembrim
25/09/2024

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicina inovatīvus, eksportspējīgus, radošo industriju uzņēmējus, kā arī uzņēmējus ar preci vai pakalpojumu, kam ir inovācijas vai eksporta potenciāls, pieteikties inkubācijas programmai, kas sniedz iespēju uzņēmumiem piesaistīt 3 gadu laikā līdz pat 300 000 eiro finansiālu atbalstu uzņēmējdarbības izaugsmei. LIAA pārstāvniecība Jelgavā gaida pieteikumus no uzņēmējiem, kuru juridiskā vai fiziskā adrese ir Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā, Bauskas novadā un Dobeles novadā.

Programma piedāvā dažādus finanšu atbalsta pasākumus Latvijas inovatīvo, tehnoloģisko, radošo un eksportspējīgo uzņēmumu attīstībai – līdz 50% līdzfinansējumu pakalpojumiem ar atbalstu līdz 10 000 eiro, līdz 8000 eiro ražošanas aprīkojuma iegādei, un 30% izejmateriālu iegādei līdz 5000 eiro apmērā. Papildu atbalsts pieejams inovatīviem uzņēmumiem ar iespējām saņemt līdz 20 000 eiro darbinieku atlīdzībai un prototipēšanai.

Lai veicinātu Latvijā ražoto preču un pakalpojumu eksportu un uzņēmumu dzīvotspēju, pieejamas arī konsultācijas par uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgiem jautājumiem, mācības un semināri par biznesa modelēšanu, mārketingu, produktu attīstības vadību, personāla vadību, finanšu plānošanu un piesaisti un citiem uzņēmējdarbības attīstībai aktuāliem jautājumiem, ekspertu konsultācijas, vietējo un starptautisko mentoru konsultācijas; tīklošanās un pieredzes apmaiņas un citi pasākumi.

Uzņemšana notiek līdz 30. septembrim visās 22 LIAA pārstāvniecībās Latvijā, tostarp Jelgavas. Vairāk informācijas un pieteikšanās vietnē business.gov.lv.

Biznesa inkubācijas atbalsts pieejams Eiropas Reģionālā attīstības fonda un Latvijas valsts budžeta līdzfinansētās Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) inovatīvās uzņēmējdarbības attīstības programmas ietvaros.