17.5 °C, 7.2 m/s, 83.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaViena no energoefektīvākajām daudzdzīvokļu ēkām Latvijā – Rīgas ielas 57. nams
Viena no energoefektīvākajām daudzdzīvokļu ēkām Latvijā – Rīgas ielas 57. nams
23/09/2024

Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2024”. Nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2024” 3. vietu ieguva atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Jelgavā Rīgas ielā 57. Bet Pasta ielas 34. mājas, kas ir pirmā Latvijā renovētā 12 stāvu ēka, vecākais Viktors Valainis konkursā saņēma žūrijas atzinību, informē Ekonomikas ministrija.

V.Valainis žūrijas atzinību saņēma par ēkas atjaunošanas projekta vadību – izcilu piemēru ilgtspējīgai domāšanai, sekmējot ne tikai resursu taupīšanu, bet arī radot ērtu un sakoptu vidi.

Jāpiebilst, ka no Jelgavas konkursam šogad bija pieteiktas piecas renovētās daudzdzīvokļu mājas – Rīgas iela 57, Pasta iela 34, Katoļu iela 9, Kalnciema ceļš 47 un Garozas iela 24.

Minēto Jelgavas daudzdzīvokļu namu renovāciju organizēja SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” un Pasta ielas 34. nams ir pirmā Latvijā renovētā 12 stāvu ēka, bet Kalnciema ceļa 47. nams ar pieciem dzīvokļiem ir līdz šim mazākā Jelgavā nosiltinātā daudzdzīvokļu māja.

Konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā” jau 14. gadu organizēja Ekonomikas ministrija (EM) kampaņas “Dzīvo siltāk” ietvaros sadarbībā ar Klimata un enerģētikas ministriju un Latvijas Būvinženieru savienību.

Organizatori informē, ka šogad konkursā kopumā saņemti 43 ēku pieteikumi. Konkursa žūrija izvērtēja visus iesniegtos pieteikumus, kā arī augustā veica konkursa otrajai kārtai izvirzīto ēku vērtēšanu klātienē.