17.5 °C, 7.2 m/s, 83.7 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsLai piedalītos laivu braucienā, brauc pat no Rīgas
Lai piedalītos laivu braucienā, brauc pat no Rīgas
22/09/2024

Šodien aizvadīts Eiropas Sporta nedēļas pasākums – laivu brauciens apkārt Pilssalai un Pasta salai. Tajā piedalījās 41 dalībnieks, tostarp vairākas grupas no Rīgas.

Laivu braucienu rīkoja Jelgavas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” sadarbībā ar smaiļošanas un kanoe airēšanas klubu “KC”. Starp dalībniekiem bija gan tādi, kas regulāri piedalās līdzīgos airēšanas pasākumos, gan tādi, kam šī pirmā pieredze laivā, turklāt bija arī interesenti, kuri pasākumu atraduši Eiropas Sporta nedēļas mājaslapas kalendārā un speciāli atbraukuši no Rīgas.

Kopējā distance bija apmēram 10 kilometri un brauciens ilga gandrīz četras stundas. “Laivu brauciens ir iespēja palūkoties uz Jelgavas pili, savvaļas zirgiem un citiem Jelgavas objektiem no cita skatu punkta. Un šodien daba mūs patiešām lutināja – zirgus varēja labi apskatīt, jo viņi pienāca pie paša krasta, dažs pirmo reizi tik tuvu redzēja gārni, visiem patika,” stāsta Eiropas Sporta nedēļas koordinatore Jelgavā Maija Actiņa.

Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes Jelgavā turpināsies līdz 28. septembrim, un dalība tajās ir bez maksas. Ar pasākumu plānu var iepazīties ŠEIT.