17.5 °C, 7.2 m/s, 83.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiTDA “Lielupe” pilsētu pārstāv Starptautiskajā mākslas festivālā ASV
TDA “Lielupe” pilsētu pārstāv Starptautiskajā mākslas festivālā ASV
21/09/2024

Lai stiprinātu sadarbību kultūras jomā, šonedēļ uz Jelgavas sadraudzības pilsētu Kārmelu (ASV) devies tautas deju ansamblis “Lielupe” 22 cilvēku sastāvā. Dejotāji pārstāvēs Jelgavu Starptautiskajā mākslas festivālā Kārmelā.

Atsaucoties uz Jelgavas un Kārmelas sadraudzības pilsētu komitejas ielūgumu, TDA “Lielupe” Elitas Simsones vadībā sagatavojis īpašu deju programmu un ASV aizvadīs kopumā deviņas uzstāšanās. Galvenie koncerti tiks sniegti sadraudzības pilsētas Kārmelas iedzīvotājiem un tur esošajai latviešu kopienai.

 

Starptautiskais mākslas festivāls ir ļoti nozīmīgs. Tas Kārmelas mākslas un dizaina rajonā pulcē talantīgus māksliniekus no ASV un citām pasaules valstīm, un divās dienās to apmeklē ap 30 000 cilvēku. Šogad festivāls notiek 28. un 29. septembrī Karmelā, un tur tautas deju ansamblis “Lielupe” sniegs garākos koncertus, parādot mūsu kultūras krāšņumu un tradīcijas dejā.

Papildus festivālam mūsu dejotāji uzstāsies arī Amerikas latviešu kopienās, apciemojot latviešus arī Čikāgā un tādējādi stiprinot saites ar tautiešiem ārpus Latvijas.

TDA “Lielupe” jau daudzus gadus pārstāv Jelgavu un latviešu tautas deju tradīcijas dažādos starptautiskos pasākumos, un viesošanās ASV ir kārtējais apliecinājums ansambļa augstajam mākslinieciskajam līmenim. Ansamblis jau iepriekš ir uzstājies ASV, Kanādā, Meksikā, Taivānā, Taizemē, Brazīlijā, Ķīnā, Nepālā, Indonēzijā, Irānā, Turcijā un daudzās Eiropas valstīs.