17 °C, 6.7 m/s, 77.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji aicināti pieteikties stipendijai “Starp mums ir ķīmija!”
Jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji aicināti pieteikties stipendijai “Starp mums ir ķīmija!”
16/09/2024

Jaunie un vēl topošie ķīmijas un bioloģijas skolotāji aicināti pieteikties Latvijas zāļu ražotāja AS “Olpha” un SIA “Centrālā laboratorija” izveidotajai skolotāju stipendijai “Starp mums ir ķīmija!”. Vienas stipendijas apmērs ir 3000 eiro un pieteikties tai var līdz 11. oktobrim.

Stipendijai aicināti pieteikties jaunie speciālisti, kuri pašlaik apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Pieteikšanās notiek divas reizes gadā – trīs stipendijas ķīmijas skolotājiem un trīs stipendijas bioloģijas skolotājiem tiek piešķirtas pavasarī, bet vēl četri stipendiāti tiek izraudzīti rudenī. Stipendija tiek piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī vai pārliecinošu motivācijas vēstuli.

Jauno skolotāju atbalsta programma “Starp mums ir ķīmija!” ir Latvijas zāļu ražotāja “Olpha” 2023. gadā izveidotā ilgtermiņa sociālā iniciatīva, kurai šajā gadā pievienojās arī “Centrālā laboratorija”, tādējādi kopējam programmas finansējuma apjomam piecu gadu periodā sasniedzot jau 135 tūkstošus eiro, kas sniegs iespēju atbalstīt 45 jaunos skolotājus. Kopumā stipendiju saņēmuši jau 11 jaunie skolotāji.

Ik gadu ar stipendijām 3000 eiro apmērā tiek atbalstīti 10 jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji, motivējot viņus turpināt darbu skolās. Šī gada pavasarī stipendiju pasniedza sešiem jaunajiem skolotājiem un šoruden 3000 eiro saņems vēl četri izcilākie jaunie skolotāji. Jāpiebilst, ka pagājušajā mācību gadā 3000 eiro stipendiju saņēma arī Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolotāja Latvijas Universitātes studente Anna Liepiņa.

Stipendiju programmas nolikums un pieteikuma anketa pieejami projekta mājaslapā starpmumsirkimija.lv.