15.2 °C, 3.9 m/s, 80 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPilsētā turpinās vētrā lūzušo koku savākšana; rīkos to izsoli
Pilsētā turpinās vētrā lūzušo koku savākšana; rīkos to izsoli
13/09/2024

Lietavu un vētras laikā jūlija beigās Jelgavā tika nolauzti vai izgāzti simtiem koku, kas atrodas pašvaldības apsaimniekošanā esošajās teritorijās. Koku novākšana no skvēriem, ietvēm un citām pilsētas teritorijām norit jau vairāk nekā mēnesi, taču, ņemot vērā lielo apjomu, nav iespējams visu novākt uzreiz, tāpēc darbi turpinās.

Šonedēļ visā pilsētā izvešanai no pašvaldības teritorijām tiek sagatavoti lauztie un izgāztie koki un zari. Darbus veic ZS “Šiņķi” ar kuru pašvaldība ir noslēgusi līgumu. Saskaņā ar līgumu, paredzēts sakārtot aptuveni 150 vietas pilsētā, kur konstatēti vētrā nolauztie koki.

Vētrā lauzto koku novākšanas darbus pilsētā plānots pabeigt līdz oktobra vidum. Jāpiebilst, ka šobrīd tiek veikts vēja lauzto koku novērtējums pašvaldības īpašumā esošajos mežos.

Pēc darbu pabeigšanas koksni izsolīs elektroniskā izsolē, un to iecerēts paveikt līdz šī gada beigām. Papildus informācija par izsoles norisi tiks sniegta vēlāk.

Jāuzsver gan, ka pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” organizē tikai to koku, kas atrodas pašvaldības apsaimniekotajos nekustamajos īpašumos, kā arī to koku, kas auguši uz pašvaldības zemes un vētras laikā gāžoties ir uzkrituši privātīpašumam, piemēram, žogam vai ēkai novākšanu un izvešanu. Ja kritušais koks ir audzis uz privātīpašniekam piederošas zemes, tā novākšana un aizvešana ir paša privātīpašnieka atbildība.

Jāatgādina, ka jelgavnieki vētrā kritušos koku zarus diametrā līdz 18 centimetriem bez maksas var nodot visos trīs dalīto atkritumu savākšanas laukumos – Ganību ielā 86, Paula Lejiņa ielā 6 un Salnas ielā 20 – līdz 30. septembrim.

Dalīto atkritumu savākšanas laukumu darba laiks:

Ganību ielā 84 pirmdienās no pulksten 8 līdz 19, no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 8 līdz 17, sestdienās – no pulksten 9 līdz 14.

Paula Lejiņa ielā 6 un Salnas ielā 20 darba laiks ir no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 19.