15.2 °C, 3.9 m/s, 80 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDodies ekspedīcijā, lai uzzinātu ko vairāk par arheoloģiskajiem atradumiem Jelgavas pils apkārtnē
Dodies ekspedīcijā, lai uzzinātu ko vairāk par arheoloģiskajiem atradumiem Jelgavas pils apkārtnē
13/09/2024

Sestdien, 21. septembrī, pulksten 13 interesenti aicināti uz arheoloģisku ekspedīciju kopā ar vēsturnieku un arheologu Andri Tomašūnu, lai uzzinātu ko vairāk par arheoloģiskajiem atradumiem Jelgavas pils apkārtnē. Ekspedīcija sāksies pie Jelgavas pils ieejas Lielupes pusē.

Ekspedīcijas dalībnieki šajā dienā dosies pastaigā pa pils parku un klausīsies A.Tomašūna stāstu par arheoloģiskajiem atradumiem pie Jelgavas pils. Interesenti varēs iepazīt izrakumu norisi un noskaidrot, ko ar arheoloģisko atradumu palīdzību ir izdevies izpētīt un atklāt gan par Jelgavas pils, gan par tās apkārtnes vēsturi.

Ekskursantiem būs iespēja arī ielūkoties Jelgavas pils muzeja ekspozīcijā, apskatīt un pieskarties vēsturiskiem priekšmetiem, kas atrasti dažādos arheoloģisko izrakumu periodos Jelgavas pils apkārtnē.

Ekspedīcijas ilgums – divas stundas un aptuvenais maršruta garums ir divi kilometri. Dalības maksa pieaugušajiem – 4 eiro, skolēniem, studentiem un senioriem – 3 eiro, bērniem līdz 7 gadu vecumam dalība bez maksas. Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs aicinām savlaicīgi pieteikt dalību ekspedīcijā pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Pasākuma laikā tiks veikta foto/video uzņemšana pasākumu publicitātes un sabiedrības informēšanas nolūkos, veidojot un atspoguļojot darba procesu un nodrošinot informācijas pēctecību nākamajām paaudzēm un kultūras attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Papildus informācija par personu datu apstrādi Jelgavas pašvaldībā pieejama ŠEIT. https://www.jelgava.lv/pasvaldiba-par-pasvaldibu-datu-aizsardziba/.