14.8 °C, 3.7 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNaktī uz piektdienu vietām Latvijas centrālajos rajonos gaidāmas stipras lietusgāzes; izsludināts dzeltenais brīdinājums
Naktī uz piektdienu vietām Latvijas centrālajos rajonos gaidāmas stipras lietusgāzes; izsludināts dzeltenais brīdinājums
12/09/2024

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) naktī no ceturtdienas uz piektdienu, no 12. uz 13. septembri, izsludinājis dzelteno brīdinājumu par stiprām lietusgāzēm Latvijas centrālajos un austrumu rajonos.

Brīdinājums spēkā no 12. septembra pulksten 23 līdz 13. septembra pulksten 8. Aktuālajiem brīdinājumiem iedzīvotāji var sekot līdzi bridinajumi.meteo.lv.

Naktī no dienvidiem teritoriju sasniegs aktīva nokrišņu zona, kas nakts vidū vietām centrālajos un austrumu rajonos nesīs stipras lietusgāzes. Dažviet iespējams arī pērkona negaiss.

ESI INFORMĒTS, ka gaidāms stiprs lietus!

Stipra lietus ietekmē augsne kļūs mitra un var nespēt uzsūkt ūdeni, lietus ūdeņu kanalizācijas sistēmas var būt pārslogotas. Pastāv risks, ka atsevišķās vietās applūdīs palienes un zemākās vietas, transporta infrastruktūra. Lielā mitruma apstākļos pastāv risks, ka tiks bojāti pret mitrumu jūtīgi kultūraugi. Pasliktināti braukšanas apstākļi uz ceļa samazinātas redzamības un akvaplanēšanas dēļ. Rēķinies, ka braucieniem nepieciešams ieplānot ilgāku laiku. Pārvietojoties plūdu riskam visvairāk pakļautajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Savlaicīgi rūpējies par lietus ūdeņu kanalizācijas sistēmām, uzturi tās funkcionālā kārtībā.