14.8 °C, 3.7 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Mehatrons” turpinās: brīvdienās – autosporta sacensības “Rullītī”
“Mehatrons” turpinās: brīvdienās – autosporta sacensības “Rullītī”
12/09/2024

Turpinoties tehnikas un inovāciju festivālam “Mehatrons”, 14. un 15. septembrī asu izjūtu cienītāji aicināti uz sporta un atpūtas kompleksu “Rullītis”. Sestdien tur notiks Latvijas čempionāts kartingā, bet svētdien – sacensības dažādās autosporta disciplīnās. Pasākumi apmeklētājiem ir bez maksas.

14. septembrī no pulksten 8 līdz 17 “Rullītī” notiks Latvijas čempionāts kartingā un Lietuvas kartinga čempionāta noslēdzošais posms. Savukārt 15. septembrī izjust ātrumu un adrenalīnu apmeklētāji varēs, vērojot sacensības dažādās autosporta disciplīnās. No pulksten 9 līdz 12 startēs ātruma aplis, no pulksten 12 līdz 14 – veiklības brauciens, no pulksten 14 līdz 17 notiks mini dragreiss, bet no pulksten 17 līdz 22 – drifta turnīrs.

Pasākuma organizators Jānis Kuķis norāda, ka sacensībām jau pieteikušies ap 100 dalībnieku. Ātruma aplī dalībnieki startēs trīs klasēs – ar priekšpiedziņas, aizmugures piedziņas un pilnpiedziņas auto. Kopējais reģistrēto dalībnieku skaits šajā disciplīnā jau sasniedz 56 dalībniekus. Arī mini dragreisā starti paredzēti kopumā trīs klasēs, dalībniekiem mērojot trasi ar auto motora tilpumu līdz diviem litriem, no diviem līdz trīs litriem un virs trīs litriem. Šajā disciplīnā reģistrēti jau kopumā 36 dalībnieki. Spraigas sacensības gaidāmas arī veiklības braucienā, kuram reģistrējies 21 dalībnieks, kā arī tradicionālajā drifta turnīrā, kur savas prasmes apliecināt pieteicies 31 dalībnieks.

Jāpiebilst, ka dalībnieku reģistrācija dažādās disciplīnās būs iespējama arī pasākuma vietā. Ar sacensību nolikumu, dalības maksu un citu informāciju var iepazīties vietnē www.mehiem.lv.

Jāpiebilst, ka skatītāji sacensības “Rullītī” varēs vērot bez maksas, vien 15. septembrī iebraukšana automašīnu stāvvietā būs par maksu – 5 eiro par auto.