14.8 °C, 3.7 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNobalso par simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā; balsojumā piedalās piecas Jelgavas daudzdzīvokļu mājas
Nobalso par simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā; balsojumā piedalās piecas Jelgavas daudzdzīvokļu mājas
11/09/2024

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2024” organizatori aicina iedzīvotājus iesaistīties konkursa norisē un līdz šā gada 15. septembra pulksten 23.59 balsot par sev simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā. Balsojumā piedalās arī piecas renovētās Jelgavas daudzdzīvokļu mājas – Rīgas iela 57, Pasta iela 34, Katoļu iela 9, Kalnciema ceļš 47 un Garozas iela 24.  

Foto: Pasta iela 34

Konkursa tīmekļvietnē publicēta informācija par visām šā gada konkursam pieteiktajām ēkām. Ēka, par kuru nobalsos visvairāk iedzīvotāju, saņems konkursa Simpātiju balvu. Balsot var https://energoefektivakaeka.lv/2024-gads/balsosana/. Jāpiebilst, ka par savu simpātiju ir iespēja balsot vienu reizi dienā no vienas IP adreses.

Foto: Kalnciema ceļš 47

Jāatgādina, ka minēto Jelgavas daudzdzīvokļu namu renovāciju organizēja SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” un Pasta ielas 34. nams ir pirmā Latvijā renovētā 12 stāvu ēka, bet Kalnciema ceļa 47. nams ar pieciem dzīvokļiem ir līdz šim mazākā Jelgavā nosiltinātā daudzdzīvokļu māja.

Foto: Katoļu iela 9

Foto: Garozas iela 24

Foto: Rīgas iela 57

Jau 14. gadu Ekonomikas ministrijas kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros rīko konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā” ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Organizatori informē, ka šogad konkursā kopumā saņemti 43 ēku pieteikumi. Konkursa žūrija izvērtējusi visus iesniegtos pieteikumus, kā arī augustā veica konkursa otrajai kārtai izvirzīto ēku vērtēšanu klātienē. Šobrīd tiek apkopoti rezultāti, lai pieņemtu lēmumu par energoefektīvākajām ēkām. Konkursa laureātu apbalvošana notiks 19. septembrī.