14.4 °C, 3.7 m/s, 76.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaZRKAC notiks seminārs par digitālas, drošas un zaļas uzņēmējdarbības īstenošanu
ZRKAC notiks seminārs par digitālas, drošas un zaļas uzņēmējdarbības īstenošanu
11/09/2024

Lai akcentētu aktualitātes, iepazītu dažādu uzņēmumu, organizāciju piedāvājumus un gūtu atbalstu savas uzņēmējdarbības jomas attīstībai, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) 26. septembrī pulksten 10 organizē bezmaksas pasākumu “Uzņēmējdarbība – digitāla, droša, zaļa”. Piedalīties aicināti esošie un topošie uzņēmēji, kā ikviens, kurš domā vai interesējas par uzņēmējdarbības veidošanu. Pasākumam nepieciešams iepriekš pieteikties.

Klātesošajiem būs iespēja tikties ar dažādu jomu ekspertiem, kā arī klātienē sastapt dažādu uzņēmumu un organizāciju pārstāvjus, iepazīstot viņu sniegtās atbalsta iespējas un aktuālākos tehnoloģiskos risinājumus uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai.

Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora vietnieks Mārtiņš Jansons informēs par Ekonomikas ministrijas atbalstu inovācijām, bet “Altum” pārstāvis stāstīs par finansiālo atbalstu.

Tā kā drošības jautājumi digitālajā vidē kļūst arvien nozīmīgāki, dalībniekiem būs lieliska iespēja tikties ar Latvijā atpazīstamāko speciālistu šajā jomā – Elvisu Strazdiņu, Digitālās drošības centra valdes locekli –, un noskaidrot jaunākos krāpnieku paņēmienus, vienlaikus apgūstot knifus, kā sevi aizsargāt.

Savukārt Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) speciālistes – Vineta Spuraine (LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja) un Vita Apse (ePakalpojumu daļas klientu vadītāja) – atklās jaunākās iespējas, ko komersantiem sniedz elektroniskais zīmogs jeb eZīmogs, un rosinās domāt par to, ko darīt ar digitālajiem atkritumiem. Bieži dzirdam gan prieku par iespējām, gan bažas par sekām, ko var radīt darbs ar mākslīgā intelekta rīkiem – pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kādi ir nākotnes scenāriji šajā jomā.

Pasākuma programmu papildinās uzņēmēji, kuri savā uzņēmējdarbībā mērķtiecīgi iedzīvina jaunākās tendences un iet laikam pa priekšu, piemēram, SIA “Kecom Risina” iepazīstinās ar biznesa procesu digitālās transformācijas risinājumiem – darba uzdevumu vadības sistēmu “Uzdevums Pro” un gudrajiem noliktavu skapjiem uzņēmumiem “InStorage”, kas veic automātisku preču un inventāra izsniegšanu, uzskaiti, izsekošanu un pasūtīšanu. SIA “Eligent” pārstāvji prezentēs automatizācijas un robotikas risinājumus uzņēmumos, SIA “Sana Global” informēs par Latvijā radītu mākslīgā intelekta rīku, kas palīdz uzlabot latviešu valodas rakstības kvalitāti un asistē šīs valodas apgūšanā, savukārt SIA “Barboleta” iepazīstinās ar līdzsvara platformas izmantošanu mācīšanās un darba produktivitātes uzlabošanai. Tāpat klātesošie varēs izpētīt daudzveidīgās iespējas, ko sniedz 3D brilles, tostarp SIA “FN – Serviss” sniegs iespēju izmēģināt virtuālo dzēšanu ar ugunsdzēsības aparātiem. SIA “Tomega” iepazīstinās ar jaunākajiem tehniskajiem audiovizuālajiem risinājumiem, kas nozīmīgi ikvienam uzņēmumam, bet SIA “IziPizi” – ar inovatīvu pieeju jaunas pārtikas piegādes ķēdes veidošanai Latvijā. Pasākuma laikā klātesošie varēs individuāli konsultēties un noskaidrot sev aktuālākos jautājumus pie dažādu uzņēmēju un organizāciju pārstāvjiem.

Mūsdienās būtiska nozīme ir intelektuālā īpašuma jautājumiem, tādēļ Patentu valdes Attīstības un starptautiskās sadarbības departamenta projektu vadītāja Māra Vilciņa varēs atbildēt uz visiem jautājumiem par dizainparaugiem, patentiem, preču zīmēm – to reģistrāciju un iespēju šim procesam saņemt valsts atbalstu.

Pēdējo gadu notikumi vēlreiz apliecināja, cik nozīmīgi pilsētā ir civilās aizsardzības jautājumi, tādēļ Jelgavas Digitālā centra speciālisti stāstīs par to, kā pilsētas iedzīvotājiem sagatavoties krīzes situācijām, ar kādiem digitālajiem risinājumiem pilsētvidē tiek gādāts par jelgavnieku drošību un kādi ir Jelgavas Civilās aizsardzības plāni un nozīmīgākie procesi.

Pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar atbalsta iespējām uzņēmējiem, ko piedāvā Latvijas Digitālais akselerators un Eiropas Digitālās inovācijas centra Zemgales kontaktpunkts.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Pieteikties pasākumam var šeit.

Seminārs norisināsies ZRKAC, Svētes ielā 33, Jelgavā.

Papildu informācija pieejama, zvanot pa tālruni 63012155, 63012169 vai rakstot uz e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv.