26.9 °C, 3.9 m/s, 25.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiAr daudzpusīgām aktivitātēm aizvadīti Skolotāju ielas kvartāla svētki
Ar daudzpusīgām aktivitātēm aizvadīti Skolotāju ielas kvartāla svētki
07/09/2024

Piektdienas, 6. septembra, pēcpusdienā Jelgavas Sabiedriskā centra skvērā jau otro gadu aizvadīti Skolotāju ielas kvartāla svētki. Šajā dienā Jelgavas sabiedriskajām organizācijām, iestādēm, uzņēmumiem, tuvākiem un tālākiem kaimiņiem, kā arī apkārtnes iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja piedalīties dažādās izzinošās un radošās aktivitātēs.

Pasākumā ar savas dzejas lasījumiem priecēja dzejnieki Rasma Urtāne un Harijs Krūze. Tāpat apmeklētāji varēja baudīt Ulda Timmas un Eritas Karlsones koncertprogrammu, kā arī Sofijas Timmas uzstāšanos. Tāpat ikviens varēja iemēģināt deju soļus pasniedzējas Lienes Lielmežas laikmetīgā kustību un deju teātra dejotāju vadībā.

Vienlaikus interesentiem bija iespēja piedalīties radošā meistarklasē un “KLquality” ādas rotu meistara Kaspara Lielmeža vadībā izgatavot ādas rokassprādzes, apgleznot akmeņus un iegūt hennas tetovējumu. Savukārt Jelgavas mākslas skolas audzēkņi izstādīja savus darbus, kas tapuši Jelgavas pilsētvidē, kā arī aizvadīja nodarbību, zīmējot un gleznojot uz vietas.

Svētku laikā Spīdolas mediji nodrošināja tiešraidi no mobilās mediju studijas, tostarp, intervēja svētku dalībniekus un apmeklētājus, kā arī demonstrēja iepriekšējos mācību gados tapušos video sižetus.

Latvijas Bērnu fonda Jelgavas nodaļas vadītāja Diāna Gailuma un biedrības “Ģimene nākotnei” vadītāja Kristīne Bogdane svētku mazākajiem dalībniekiem bija sarūpējušas dažādas aktivitātes, tostarp, sejas apgleznošanu, rotaļas ar lielajiem ziepju burbuļiem un citas.

Savukārt Jelgavas pašvaldības policija apmeklētājus informēja par drošības jautājumiem, kā arī iepazīstināja ar operatīvo transportu.

Svētku noslēgumā visi klātesošie DJ Savitur muzikālā noformējuma pavadījumā tika aicināti uz zaļumballi.