27.5 °C, 3.7 m/s, 47.4 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaBērnudārzā “Sprīdītis” darbu uzsākusi vēl viena grupa, uzņemot 20 bērnus
Bērnudārzā “Sprīdītis” darbu uzsākusi vēl viena grupa, uzņemot 20 bērnus
05/09/2024

Realizējot investīciju projektus, trijos pašvaldības bērnudārzos – “Sprīdītī”, “Kamolītī” un “Gaismiņā” – noslēgušies remontdarbi, uzlabojot izglītības iestāžu infrastruktūru. “Sprīdītī” Skolas ielā 2, pārbūvējot garāžu un palīgtelpas, izveidota vēl viena grupa, kurā šonedēļ mācību procesu uzsākuši 20 bērni.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” Skolas ielā 2 par iestādes grupas telpām pārbūvēta garāža un palīgtelpas, un jaunajā mācību gadā pedagoģisko procesu tur uzsākusi sešpadsmitā bērnudārza grupa. Ēkā izbūvētas būvju nesošās un norobežojošās konstrukcijas, pārplānotas telpas, izbūvētas komunikācijas, iegādātas mēbeles un aprīkojums, kā arī ierīkots atsevišķs ieejas mezgls, kas nodrošina vides pieejamību. Projekta kopējās izmaksas ir 403 585,94 eiro.

Jaunajā grupā šonedēļ mācības uzsākuši divdesmit 2020. gadā dzimuši bērni.

Jāatgādina, ka, paplašinot darbību, 2020. gadā bērnudārzs “Sprīdītis” pirmsskolas izglītības programmu sāka īsteno divās adresēs. Šobrīd iestādē darbojas sešpadsmit grupas, nodrošinot vietu 302 bērniem, – vienpadsmit bērnudārza grupas darbojas Tērvetes ielā 6, piecas grupas – Skolas ielā 2.

Realizējot investīciju projektu, šovasar bērnudārzā “Kamolītis” noslēdzās vienpadsmit grupu sanitāro mezglu un virtuvju remonts. Telpām nomainītas inženierkomunikācijas, veikts kosmētiskais remonts un uzstādīts nepieciešamais aprīkojums un inventārs. Jāatgādina, ka “Kamolītī” šogad veikta arī vienkāršota virtuves telpu atjaunošana, nomainot visas inženierkomunikācijas, izremontējot telpas, izbūvējot ventilācijas sistēmu ar rekuperāciju, kā arī uzstādītas jaunas virtuves iekārtas un aprīkojums. Projekta kopējās izmaksas – 502 883,89 eiro. Šajā mācību gadā “Kamolīti” apmeklē 221 pirmsskolas izglītojamais.

Savukārt jūlijā būvniecības darbi noslēdzās bērnudārzā “Gaismiņa”, kur vecā katlumāja pārbūvēta par saimniecības ēku. Būve pielāgota bērnudārza saimniecības un centralizētās siltumapgādes nodrošināšanas vajadzībām, izbūvējot nesošās un norobežojošās konstrukcijas, pārplānojot telpas, izbūvējot iekšējās un ārējās komunikācijas, tāpat iegādātas mēbeles un sadzīves tehnika, kā arī labiekārtota teritorija. Remontdarbu kopējās izmaksas ir 430 553,23 eiro. “Gaismiņu” šajā mācību gadā apmeklē 111 audzēkņi.