29.5 °C, 3.4 m/s, 33.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu plūdos un vētrā cietušo mājokļu atjaunošanai; līdz 15. septembrim turpinās iesniegumu pieņemšana no iedzīvotājiem
Pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu plūdos un vētrā cietušo mājokļu atjaunošanai; līdz 15. septembrim turpinās iesniegumu pieņemšana no iedzīvotājiem
04/09/2024

Jelgavas dome ārkārtas sēdē šodien apstiprināts lēmums – nodrošināt pašvaldības līdzfinansējumu valsts piešķirtajam finansējumam 28. un 29. jūlija dabas stihijas (vētras, lietavu, plūdu) radīto postījumu seku novēršanai pašvaldības infrastruktūras objektiem un pašvaldības atbalsta sniegšanai iedzīvotājiem.

Atbilstoši Krīzes vadības padomes 30. jūlija lēmumam un Ministru Kabineta izskatītajam informatīvajam ziņojumam “Par situāciju pašvaldībās pēc vētras naktī uz 2024. gada 29. jūliju un turpmāko rīcību seku likvidācijai”, pašvaldībām ir iespēja saņemt vētras radīto zaudējumu kompensāciju no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Lai pretendētu uz valsts atbalstu, Jelgavas pašvaldībai līdz 6. septembrim ir jānosūta Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijai Jelgavas domes lēmums par līdzfinansējuma nodrošināšanu. Tāpēc šodien tika sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā apstiprināts lēmums par pašvaldības līdzfinansējuma nodrošināšanu.

Jāatgādina, ka Jelgavas dome jau augustā pieņēma lēmumu sniegt atbalstu iedzīvotājiem, kuru mājokļi cieta plūdos un vētrā: individuālām dzīvojamām mājām tiks piešķirts vienreizējs atbalsts līdz 3000 eiro, nepārsniedzot 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības, bet daudzdzīvokļu mājām atbalsts nevarēs pārsniegt 20 eiro par kvadrātmetru atjaunojamās platības. Šo atbalstu iedzīvotāji varēs izmantot gan kā pagaidu risinājumu dzīvojamās mājas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī lai atjaunotu tās iepriekšējo stāvokli.

Iesniegumu par atbalsta piešķiršanu iedzīvotāji var iesniegt līdz 15. septembrim Jelgavas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā (Lielā iela 11):

– pirmdienās no pulksten 8 līdz 19;

– no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8 līdz 17;

– piektdienās no pulksten 8 līdz 14.30.

Iesniedzot iesniegumu pašvaldībā, tam jāpievieno apraksts brīvā formā par 28.–29. jūlija vētras un plūdu nodarītajiem bojājumiem mājoklim. Iesniegumam kā papildu materiālu var pievienot arī fotogrāfijas ar plūdu radītajiem bojājumiem.

No 2. septembra pašvaldības izveidota komisija jau sākusi apsekot cietušos īpašumus, par ko ir saņemti iedzīvotāju iesniegumi, lai pieņemtu lēmumu par atbalsta sniegšanu. Komisija ar katru īpašnieku saskaņo apmeklējuma laiku. Pēc tam lēmumu par vienreizēja atbalsta piešķiršanu mājokļa remontam pieņems Jelgavas pašvaldības Dzīvokļu komisija.