14.9 °C, 1.3 m/s, 90.8 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsMājinieki ātrumlaivu čempionātu noslēdz ar goda pjedestālu
Mājinieki ātrumlaivu čempionātu noslēdz ar goda pjedestālu
01/09/2024

Jelgavā aizvadīts Latvijas ātrumlaivu čempionāta pēdējais posms, kas pulcēja braucējus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Pašmāju klubu “Paisums” pārstāvēja četri braucēji, un visi kāpa uz goda pjedestāla.

Jelgavas kluba “Paisums” braucējs Mārtiņš Lauss laivu klasē RN2000 izcīnīja 2. vietu, Valdis Kuķalks laivu klasē FRN1000 izcīnīja 1. vietu, Aigars Goliats laivu klasē F500 izcīnīja 1. vietu, Ivans Lebedevs laivu klasē JT250 izcīnīja 3. vietu. “Šķiet, viss gāja pēc plāna, lai gan sacensības nedaudz ieilga, jo bija sabraukuši ļoti daudz braucēju. Uz mūsu posmu bija ieradušies pat daudzkārtēji pasaules čempioni, un mūsu Aigaram arī bija gods stāties uz starta kopā ar trīskārtēju pasaules čempionu, Erko Abramu no Igaunijas un viņu uzveikt un izcīnīt 1. vietu. Domāju, ka arī skatītājiem bija, ko redzēt,” tā Mārtiņš Lauss.

Tā kā šis bija Latvijas čempionāta pēdējais posms, tuvākajās dienās būs apkopots čempionāta kopsavilkums. Savukārt jau nākamsestdien, 7. septembrī, Jelgavas ātrumlaivu piloti dosies uz Lietuvu, jo tur norisināsies Lietuvas čempionāta noslēdzošais posms.